Израелският премиер Бенямин Нетаняху е издал нареждане израелските въоръжени сили

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е издал нареждане израелските въоръжени сили
Коментари Харесай

Нетаняху разпореди израелската армия да продължи с пълна сила действията си в Ливан

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е издал разпореждане израелските въоръжени сили да продължат " с цялостна мощ " дейностите в Ливан, съобщи БНР. Той не е дал отговор на апела на интернационалната общественост за триседмично помирение.

Прекратяването на огъня за да се предотврати разширение на спора в Близкия изток с дипломатически средства беше препоръчано от Франция и Съединените щати, които са и съществени снабдители на оръжие за Израел.

От канцеларията на Нетаняху прецизират, че той не е дал отговор на предлагането и че с изключение на по отношение на Ливан, израелските сили ще продължат дейностите си и в линията Газа.

Относно ударите в Ливан израелският външен министър Израел Кац беше безапелационен, че страната му ще продължи борбата против терористичната организация " Хизбула ", до момента в който реализира победа и обезпечи безпрепятственото завръщане на жителите в Северен Израел по домовете им.

При нови удари израелските сили са поразили мост на граничен пункт сред Сирия и Ливан, който се употребява за доставка на оръжия за " Хизбула ".

90 000 ливанци, по данни на Организация на обединените нации, са разселени единствено от началото на тази седмица поради бойните дейности. Голяма част от тях са намерили заслон в столицата Бейрут.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР