Израелският пратеник по антисемитизма Ноа Тишби съобщи в неделя, че

...
Израелският пратеник по антисемитизма Ноа Тишби съобщи в неделя, че
Коментари Харесай

Пореден израелски политик си отива заради съдебната реформа

Израелският делегат по антисемитизма Ноа Тишби заяви в неделя, че е била уволнена от държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху, заяви АП. Според нея, причина са рецензиите ѝ към плануваната правосъдна промяна.

Тишби, произраелска активистка и актриса, беше назначена за ролята на доброволец за битка с антисемитизма предходната година от предходната администрация на Израел.

Миналия месец Тишби разгласява публикация в новинарския уебсайт на иврит Ynet, критикуваща препоръчаното от държавното управление законодателство, наричайки го опит за " прелом ".
 Неяснота към освобождението на израелския министър на защитата
Неяснота към освобождението на израелския министър на защитата

Засега той остава на поста си

Израелското външно министерство не разяснява уволнението на Тишби, само че излезе с изказване, в което ѝ пожела триумф.

Припомняме, че Нетаняху разгласи предходната седмица, че ще спре плануваната съществена промяна на правосъдната система на страната. Предложеното от държавното управление унищожаване на Върховния съд раздели страната и провокира седмични всеобщи митинги.

В края на март беше уволнен военният министър Йоав Галант заради противоречие  с промяната. Уволнението провокира гнева на управлението на армията. Военните преди този момент към този момент показаха противоречие с промяната. 

Друго дипломатическо предопределение от предходното държавно управление, Асаф Замир, общоприет консул на Израел в Ню Йорк , подаде оставка предходната седмица в символ на митинг.
 За 13-та седмица митингите в Израел не стопират
За 13-та седмица митингите в Израел не стопират

Предложените промени ще лимитират пълномощията

Нетаняху отхвърли в сряда предложение на президента Джо Байдън да отдръпна противоречивия проект за правосъдна промяна, като сподели, че страната взема свои лични решения.

Размяната на реплики беше рядка демонстрация на обществено противоречие сред двамата близки съдружници и алармира за възходящи търкания сред Израел и Съединените щати по отношение на правосъдната промяна , стартирана от Нетаняху, която той отсрочи след всеобщи митинги.

Запитан от кореспонденти късно във вторник какво чака да направи Нетаняху, Байдън отговори: " Надявам се да я отдръпна ". Президентът добави, че държавното управление на Нетаняху " не може да продължи по този път " и прикани за компромис с проекта, който разгневи израелското общество. Президентът също отхвърли догатката на американския дипломат в Израел Томас Нидес, че Нетаняху скоро ще бъде поканен в Белия дом, Байдън съобщи: " Не, не е в близко бъдеще ".
 Консултации в Израел за противоречивата правосъдна промяна
Консултации в Израел за противоречивата правосъдна промяна

Скептицизмът продължава да е голям
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР