Израелският министър-председателя Бенямин Нетаняху провежда консултации във връзка със събитията

...
Израелският министър-председателя Бенямин Нетаняху провежда консултации във връзка със събитията
Коментари Харесай

Нетаняху провежда спешни консултации след инцидента на границата със Сирия

Израелският министър-председателя Бенямин Нетаняху организира съвещания във връзка със събитията на сирийската граница, оповестява вестник „ Аарец “. „ От започването на случая на север Нетаняху организира съвещания по въпросите на сигурността и управлява дейностите в действително време “, се споделя в обявата. „ Членовете на израелския кабинет по сигурността са осведомени в детайли за случилото се “, показва още изданието.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Рано тази заран израелски вертолет смъкна над Голанските възвишения ирански дрон, нахлул във въздушното пространство на страната от Сирия. В отговор Армията за защита на Израел нанесе удари по ирански обекти в Сирия, оповестиха от армейската пресслужба.

Говорителят на израелската войска Джонатан Конкрикус заяви в Туитър, че Военновъздушни сили на Израел са унищожили в Сирия ирански пункт за ръководство на дронове.

При въздушния удар сирийската Противовъздушна отбрана е обстреляла с няколко зенитни ракети израелски изтребител Ф-16. „ Израелските Военновъздушни сили нанесоха удари по детайли на системата за изстрелване на ирански летателни апарати от територията на Сирия. По време на офанзивата няколко зенитни ракети бяха изстреляни по аероплан на израелските Военновъздушни сили.

Пилотите на един от самолетите са се катапултирали в сходство с процедурата. Летците са се приземили на територията на Израел и са настанени в болница за лекуване “, потвърдиха от израелската войска. Единият от водачите е в тежко положение, неговите родственици са известени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР