Израелският министър-председател Нафтали Бенет подписа днес извънредна заповед, с която

...
Израелският министър-председател Нафтали Бенет подписа днес извънредна заповед, с която
Коментари Харесай

Израелските спецслужби ще проследяват локацията на заразените

Израелският министър-председател Нафтали Бенет подписа през днешния ден изключителна заповед, с която позволява на разследващата организация Шабак (израелската работа за обща сигурност) да наблюдава геолокацията на лица, инфектирани с варианта Омикрон на ковид. Това оповестиха от кабинета на министър-председателя.

" Днес държавното управление утвърди следенето от страна на Главната работа за сигурност (Шабак) на географското местонахождение на инфектираните с варианта на ковид омикрон. Министър-председателят е подписал незабавна заповед в тази връзка. Това решение ще остане в действие до среднощ на 2 декември ", се споделя в изказването.

" Ще бъде осъществена идентификация на местоположението на мобилните телефони, с цел да се наблюдават болните и да се прекъсне веригата на заразяване. Такива ограничения ще се ползват единствено за инфектираните с новия вариант, не става въпрос за навсякъде използване по отношение на всички заболели ", добавя службата. Кабинетът на министър-председателя настрана означи, че " Главната работа за сигурност няма да взе участие в контрола на спазването на самоизолирането ".

В изказването се акцентира, че " решението е за стеснен интервал от време и ще бъде преразглеждано всекидневно ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР