Израелският лидер обаче отново повтори, че страната му категорично отхвърля

...
Израелският лидер обаче отново повтори, че страната му категорично отхвърля
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел би обмислил възможността за малки тактически пау...

Израелският водач обаче още веднъж повтори, че страната му изрично отхвърля опцията за прекратяване на огъня без освобождение на всички хора, държани в плен в управлявания от Хамас палестински анклав.

 

Нетаняху направи тези мнения в изявление за американска телевизия по време на което беше запитан кой би трябвало да ръководи Газа след края на спора.

 

" Мисля, че Израел за неустановен интервал от време ще има цялостната отговорност за сигурността, тъй като видяхме какво се случва когато нямаме тази отговорност за сигурността ", означи Нетаняху пред " Ей Би Си Нюз ".

 

Припомняме, че Израел стартира въздушна и сухопътна атака против Хамас, откакто военната формация извърши смъртоносна въоръжена офанзива в Южен Израел предишния месец, при което бяха убити 1400 души и други 240 бяха взети за заложници. Здравните управляващи на анклава настояват, че при израелските бомбардировки в Газа са починали минимум 10 000 души.

 

Както Израел, по този начин и Хамас отхвърлят увеличаващите се интернационалните апели за преустановяване на огъня, показва Ройтерс. Израел твърди, че Хамас първо би трябвало да освободи заложниците, а Хамас споделя, че няма да ги освободи или да спре, до момента в който Газа е атакувана.

 

В отговор на въпрос дали е подготвен за филантропична пауза в Газа, Нетаняху съобщи следното: " Няма да има преустановяване на огъня, няма да има общо преустановяване на огъня в Газа, в случай че не бъдат освободени нашите заложници ". Той добави: " Що се отнася до дребните тактически паузи - един час тук, час там - ние сме ги правили и преди. Предполагам, че ще проверим събитията, с цел да се даде опция за артикули, филантропични артикули, да влязат или за нашите заложници, обособени заложници, да изоставен ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР