Израелският крайнодесен министър на финансите Бецалел Смотрич казва, че подкрепя

...
Израелският крайнодесен министър на финансите Бецалел Смотрич казва, че подкрепя
Коментари Харесай

Израелски министър подкрепя „доброволната миграция“ на палестинците в Газа

Израелският крайнодесен министър на финансите Бецалел Смотрич споделя, че поддържа „ доброволната миграция “ на палестинците в Газа, наричайки я „ вярното филантропично решение ” за обсадения анклав и за района.

Коментарите на Смотрич идват, откакто американските депутати Дани Данон, някогашният дипломат на Израел в Организация на обединените нации, и Рам Бен-Барак, някогашен заместник-директор на разследващата организация Мосад, разгласиха коментар в The Wall Street Journal в понеделник предлага пренасяне на част от популацията на Газа в народи, които ще ги одобряват.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Кой ще заплати сметката за опустошаването на Газа от Израел? „ Много рисковано “: Израел е изправен пред траяла месеци акция против тунелите на Хамас в Газа Израел натиска Ал Маядин, отстъпва от заканите към Ал Джазира Атаките на Израел против лечебни заведения „ би трябвало да бъдат разследвани като военни престъпления': HRW завършек на списъка

„ Приветствам самодейността на членовете на Кнесета Рам Бен-Барак и Дани Данон за доброволната имиграция на арабите от Газа в страните по света. Това е вярното филантропично решение за жителите на Газа и целия район “, написа Смотрич в обява във Фейсбук във вторник.

„ Клетка с дребна повърхност като линията Газа, без естествени запаси и самостоятелни източници на прехранване, няма късмет да съществува независимо, стопански и политически, в такава висока компактност за дълго време.

„ Приемането на бежанци от страните по света, които в действителност желаят най-хубавите им ползи, с поддръжката и великодушната финансова помощ на интернационалната общественост и в границите на страната Израел, е единственото решение, което ще постави завършек на страданието и болката както на евреите, по този начин и на арабите. ”

„ Държавата Израел към този момент няма да може да се помирява със съществуването на без значение образувание в Газа “, добави той.

В отговор на неговите мнения, Мустафа Баргути, общоприет секретар на Палестинската национална самодейност, сподели в обява на X, че министърът е „ разкрил същинската политика и планове на израелското държавно управление “.

„ Самият Нетаняху сподели при започване на израелската война против Газа, че всички поданици на Газа би трябвало да изгонят домовете си. Етническото пречистване е военно закононарушение и се прави посредством бомбардиране на незащитено цивилно население. “

Съобщава се, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху преди този момент е лобирал пред европейски водачи да му оказват помощ да убеди египетския президент да одобри бежанци от Газа. Министерството на разузнаването на Израел също очерта предложение за „ изтегляне “ на всички палестинци от Газа в Египет.

През март Смотрич получи противоположна реакция след като сподели, че палестинският народ е „ откритие “ от предишния век, като палестински публични лица разкритикуваха мненията му като доказателство за „ расистките “ възгледи на крайнодясното държавно управление на Израел.

В публикацията си от понеделник Данон и Бен-Барак споделиха, че Европа има дълга история на подкрепяне на бежанци, бягащи от спорове, и от този образец „ страните по света би трябвало да предложат леговище за жителите на Газа, които потърсете пренасяне ”.

„ Държавите могат да реализират това посредством основаване на добре структурирани и интернационално координирани стратегии за пренасяне “, пишат те.

По-голямата част от палестинците бяха изгонени от родината си през 1948 година по време на основаването на страната Израел - събитие, което те назовават ​​Накба или „ злополука “.

Повечето хора в Газа през днешния ден са деца или внуци на разселените по време на Накба. Сега те рискуват още веднъж да бъдат дефинитивно изселени, което е военно закононарушение съгласно интернационалното право.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР