Израелският химн беше изпълнен вчера в приповдигната атмосфера на спортно

...
Израелският химн беше изпълнен вчера в приповдигната атмосфера на спортно
Коментари Харесай

Израел затопля отношенията си със страните от Залива

Израелският химн беше изпълнен през вчерашния ден в приповдигната атмосфера на спортно събитие в Обединените арабски емирства (ОАЕ), а двама израелски министри споделиха, че имат намерение да посетят района на Персийския залив като нов израз на стопляне на връзките сред Израел и арабските страни от Залива, съобщи Асошиейтед прес.

Тези развития станаха няколко дни след формалното посещаване на израелския министър председател Бенямин Нетаняху в Оман, първа сходна аудиенция от 20 години насам.

Нетаняху постоянно се хвали със стоплянето, въпреки и зад кулисите, с арабските страни, привлечени към Израел частично поради общата неприязън към Иран. Но до неотдавна той рядко даваше образци за това.

Това се промени с оповестяването в петък на визитата му в Оман, където той се срещна със султан Кабус бин Саид.

"Водихме значими диалози. Те бяха значими както за страната Израел, по този начин и за израелската сигурност. Ще продължим в този дух ", сподели Нетаняху през вчерашния ден на съвещание на кабинета.

Докато той правеше това изказване, израелският джудист Саги Муки се бореше за продобиване на златен орден на интернационално съревнование по джудо в Абу Даби. След успеха Муки, застанал на върха на почетната стълбица, чу осъществяването на химна на Израел, до момента в който израелският министър на културата и спорта Мири Регев с горделивост го наблюдаваше.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР