Израелските военновъздушни сили заявиха, че са извършили първите си от

...
Израелските военновъздушни сили заявиха, че са извършили първите си от
Коментари Харесай

Първи въздушни удари на Израел срещу Ливан от 7 години

Израелските военновъздушни сили обявиха, че са направили първите си от седем години в четвъртък след втория ден на ракетни обстрели през границата.

" По-рано през днешния ден ракети бяха изстреляни от Ливан по израелска територия ", написаха в туитър военновъздушните сили. „ В отговор... изтребители удариха местата за изстрелване и инфраструктурата, употребена за гнет в Ливан, откъдето бяха изстреляни ракетите. Поразена е и спомагателна цел в региона, от който в предишното са изстрелвани ракети. "

Израелски самолети постоянно нанасят удари по палестински бойни цели в Газа и подозирани като обекти на или Иран в Сирия, само че за първи път от 2014 година насам те удариха цели в Ливан, потвърдиха военновъздушните сили.
 Ракетен обстрел от Ливан по Израел провокира ответен огън Ракетен обстрел от Ливан по Израел провокира ответен огън
Ракетен обстрел от Ливан удари Северен Израел покрай град Кирят Шмона през днешния ден, предизвиквайки ответен огън, оповестиха от армията на еврей...

Ливанската телевизия Al-Manar, ръководена от мощната шиитска войнствена формация „ Хизбула “, съобщи, че израелските самолети са направили два удара малко след среднощ в покрайнините на град Махмудия, на към седем благи от границата. Официалната осведомителна организация на Ливан също заяви за ударите, само че даде малко детайлности.

Това беше вторият следващ ден, в който Израел заяви за ракетен обстрел от Ливан. В сряда бяха изстреляни три ракети, две от които доближиха Израел и паднаха покрай северния град Кириат Шмона, където четирима души бяха лекувани за „ признаци на стрес “. В отговор на това нахлуване израелската войска предприе ответен артилерийски обстрел по южен Ливан. Ливанската войска заяви, че 92 артилерийски снаряда, изстреляни от Израел, са паднали в южен Ливан след ракетния обстрел в сряда.

Размяната на огън пристигна, когато хиляди измъчени ливанци означиха първата годишнина от опустошителната детонация в пристанището в Бейрут, която умъртви минимум 214 души и нанесе непоправими вреди на душeвността на нацията. Тогавашното държавно управление подаде оставка пред лицето на вълна от национален яд, само че година по -късно, макар влошаващия се стопански срив, не беше образувана заместваща администрация.

Израел неведнъж предизвестява, че няма да разреши вакуумът в Бейрут да подкопае сигурността на северната му граница. Военните обявиха, че " преглеждат страната Ливан като виновна за всички дейности, произхождащи от нейната територия, и предизвестяват против по -нататъшни опити да се навреди на израелските цивилни и суверенитета на Израел ".

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР