Израелските военновъздушни сили съобщават, че са нанесли множество удари по

...
Израелските военновъздушни сили съобщават, че са нанесли множество удари по
Коментари Харесай

Гореща точка: Израел. Какво се случва в Ивицата Газа?  frognews.bg

Израелските военновъздушни сили оповестяват, че са нанесли голям брой удари по обекти в Ивицата Газа. Поразени са военни цели на “Хамас ”. 

 

Осем са регионите в Израел, където палестинските екстремисти от " Хамас " са проникнали - Сдерот, Яхини, Кфар Аза, Суфа, Беери, Кибуц Реим, Кисуфим и командването на фронта покрай Зиким. 

22 места на юг към този момент още веднъж са под контрола на Тел Авив. 

Израелските бойни самолети са блъснали 150 цели от началото на ответните удари, сподели палестински източник от сигурността пред BBC.

Това включва няколко комплекса, където се счита, че живеят водачи на Хамас. Двадесет и четирима палестинци, в това число две дами и четири деца, са били убити от среднощ.

Израел не оповестява, че силите на Тел Авив са в дейни престрелки с палестинските екстремисти, само че от " Хамас " осведомят за яростни борби. 

 

Израелските управляващи постепенно стартират да изтеглят жителите на градовете към Ивицата Газа.

 

Десетки израелци са взети за заложници от палестинските бойци. Няма формален брой, само че израелското посолство в Съединените щати оповестява за 100 души. Това включва както цивилни, по този начин и бойци. Тези цифри не са публично доказани от Израел.

 

Палестинското министерство на опазването на здравето в Газа заяви, че 256 палестинци, в това число 20 деца, са били убити при израелски въздушни удари през последните 24 часа. Други 1788 души са ранени. Информацията от Газа е нищожна, само че фотоси и фрагменти в обществените медии демонстрират голям брой здания, в това число места за поклонение, превърнати в отломки.

 

Рано тази заран управляващите в Тел Авив са блъснали и точки в Ливан в отговор на минометен огън оттова, за който по-късно отговорност поеха от “Хизбула ”. Подкрепяната от Иран въоръжена формация твърди, че нападението е осъществено " в символ на взаимност с палестинската опозиция ".

 

Говорител на израелските отбранителни сили сподели, че стрелбата е осъществена в региона на планината Дов - противоречива земя, за която претендират Израел, Ливан и Сирия. Израел предизвести ливанското въоръжено придвижване " Хизбула " да не се намесва в боевете. " Хизбула " има забележителна власт в Ливан. Подобно на " Хамас ", тя е подкрепяна от огромния зложелател на Израел Иран. 

Израел изрази подготвеност да отговори на офанзиви от Ливан, само че не е обсъждал никакви проекти за сухопътна инвазия.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР