Израелските военновъздушни сили продължиха контраатаките си в ивицата Газа след

...
Израелските военновъздушни сили продължиха контраатаките си в ивицата Газа след
Коментари Харесай

Израел атакува от въздуха Газа през нощта, броят на жертвите расте

Израелските военновъздушни сили продължиха контраатаките си в линията Газа след огромното нахлуване на ислямистката формация " Хамас " през уикенда, съобщи ДПА.

Десетки изтребители са атакували повече от 200 цели в региона на Ал Фуркан, оповестиха Израелските сили за защита рано тази заран. За трети път в границите на 24 часа в линията Газа бяха осъществени огромни набези. По данни на израелските военни са били изумени общо над 450 цели.

Военните обявиха, че квартал Ал Фуркан в северната част на линията Газа се употребява от " Хамас " като терористичен център. Израел съобщи, че регионът е бил база за голям брой терористични офанзиви, които са били осъществени против Израел.

Броят на починалите в Израел по време на огромните офанзиви на " Хамас ", почнали в събота, към този момент набъбна до минимум 1200 души, заяви израелската телевизия " Кан " тази заран. Най-малко 3000 души са били ранени. Самите израелски въоръжени сили дефинират броя на починалите от израелска страна на повече от 1000 души.

По данни на министерството на опазването на здравето на Газа до през вчерашния ден вечерта минимум 900 души са починали в линията Газа вследствие на контраатаките на израелските Военновъздушни сили, а 4500 други са били ранени.

От територията на Сирия нощес са били изстреляни минометни снаряди към Израел, оповестиха израелската войска и сирийски деятели, представени от ДПА.

Израелската войска съобщи, че е дала отговор " на снаряди, изстреляни от Сирия към Израел във вторник вечерта ". Тя добави, че армията е отвърнала с артилерийски огън по посока на източника на сирийския обстрел. Не се оповестява за вреди или ранени.

Активисти от региона на Дараа обявиха, че израелският обстрел е бил ориентиран към постове на сирийската войска в Кунейтра.

" Палестински фракции, работещи с " Хизбула ", изстреляха минометни снаряди към Голанските възвишения. В отговор Израел обстрелва постове на сирийския режим в Кунейтра и в покрайнините на Дараа ", съобщи Рами Абдел Рахман, началник на основаната във Англия организация за наблюдаване на войната Сирийска обсерватория за правата на индивида.

Развитието на обстановката поражда опасения, че насилието може да докара до разширение на военните дейности, защото Израел към този момент влиза в престрелки през границата с ливанската формация " Хизбула " и се бори с бойци на " Хамас " в Газа, показва Ройтерс.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР