Израелските военни твърдят, че са убили ръководителя на отдела за

...
Израелските военни твърдят, че са убили ръководителя на отдела за
Коментари Харесай

ЦАХАЛ твърдят, че са ликвидирали оръжеен експерт на „Хамас“


Израелските военни настояват, че са умъртвили ръководителя на отдела за създаване на оръжия за „ Хамас “ в Газа, предаде„ Гардиън “.

„ Въз основа на разследващи данни на ЦАХАЛ изтребител на отбранителните сили умъртви Мохсен Абу Зина, началник на отдела за произвеждане на оръжия и индустрия на „ Хамас “, заяви израелската войска в Telegram.

„ В рамките на своите функционалности Мохсен Абу Зина е служил като един от водещите разработчици на оръжия в „ Хамас “ и е бил специалист в създаването на стратегически оръжия и ракети, употребявани от терористите “, се споделя още в известието.

Актуализацията включваше изказвания, че " войските на ЦАХАЛ също по този начин са разпознали терористична клетка, която е възнамерявала да изстреля противотанкови ракети по силите " и че " израелските войски са насочили аероплан за нанасяне на удар по терористична клетка, виновна за изстрелването на ракети към Израел " и че тези цели са били унищожени. Твърденията не са тествани от самостоятелен източник.

Ръководеното от „ Хамас “ министерство на опазването на здравето в Газа твърди, че повече от 10 000 палестинци са били убити в Ивицата Газа, откогато Израел стартира военната си интервенция след нападението на „ Хамас “ в Израел на 7 октомври. Международните публицисти не съумяха да ревизират по самостоятелен метод броя на жертвите в Ивицата Газа.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР