Израелските военни сили (ЦАХАЛ) са готови за няколко сценария на

...
Израелските военни сили (ЦАХАЛ) са готови за няколко сценария на
Коментари Харесай

Без прецедент, Израел мобилизира 200 000 за часове

Израелските военни сили (ЦАХАЛ) са подготвени за няколко сюжета на войната.

Те направиха най-бързата готовност в историята си. Опитват се да лимитират спора на север. Отчитат офанзивата на Хамас като най-кървавото нахлуване против Израел и ще отговорят, тъй че да не се повтаря в никакъв случай.

Това обявиха пред БГНЕС от пресцентъра на израелската войска.

Лейтенант Маша Михелсон разясни, че за последните 48 часа ЦАХАЛ си е върнал контрола над южните елементи на страната и в случай че там са останали някакви терористи от ХАМАС, които още не са открити, те са единици.



„ Стабилизирахме южната част на Израел. Мнозинството поданици в градовете, намиращи се в непосредствена непосредственост до Ивицата Газа към този момент са евакуирани навътре в страната. Те са настанени в хотели или при фамилии “, уточни Михелсон.

Лейтенант Михелсон разяснява и обстановката с израелските заложници, които бяха отвлечени от терористите от Хамас.

" Едва в този момент започваме да разбираме какъв брой доста хора се намират в Ивицата Газа “, сподели тя и посочи, че след ликвидирането на терористите е станало ясно какъв брой доста почтени израелски жители са починали при нападението.

Така да вземем за пример през последните часове е открито, че 260 души са починали по време на фестивала, който се е провеждал наоколо до Ивицата Газа.

" След като разпознаем техните тела, ще можем да разберем какъв брой хора допустимо са били отвлечени в Ивицата Газа ", изясни формалният представител на израелската войска.



В същото време лейтенант Михелсон означи, че висшите израелски военни, когато показват разновидностите за военни дейности пред политиците и Министерството на защитата постоянно имат поради, че в Ивицата Газа има и израелски жители, " и ние сме длъжни да помним това ".

Ситуацията се усложнява и поради нападенията от Хизбула на север, от територията на Ливан.

" За последните 48 часа 200 хиляди резервисти са призовани на работа. Това е най-бързата готовност в историята на Израел. Някои от тях бяха дислоцирани на юг, а други - на север, с цел да може армията да бъде подготвена на север и с цел да не се постановат огромни напредвания “, изясни лейтенант Михелсон.

Тя акцентира, че: " ЦАХАЛ е подготвен за спор с Хизбула и това не е обвързвано с нашите военни дейности против Хамас ".

Спирайки се на ролята на Иран, формалният представител на израелската войска означи, че Техеран от дълги години е обвързван с терористите в Ивицата Газа и им оказва помощ, в това число финансова.

" Не разполагаме с информация, че Иран е наредил това нахлуване против Израел ", акцентира обаче лейтенант Михелсон.

Обобщавайки случилото се през последните три дни, тя сподели:

" Това е най-бруталната и кървава офанзива против Израел от основаването на страната ни. За един ден починаха повече евреи, в сравнение с в който и да е ден след края на Холокоста. Това е чудовищна офанзива и на нея би трябвало да се отговори по този начин, че тя да не се повтори в никакъв случай ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР