Израелските военни са унищожили най-малко 7000 палестински радикали по време

...
Израелските военни са унищожили най-малко 7000 палестински радикали по време
Коментари Харесай

Израел преброи 7000 ликвидирани бойци на Хамас

Израелските военни са унищожили минимум 7000 палестински радикали по време на военната интервенция в Ивицата Газа, сподели ръководителят на израелския Съвет за национална сигурност Цахи Ханегби в ефира на 12-и канал на израелската телевизия.

 

" Унищожени са повече от 7000 терористи ", сподели той, като добави, че това е " минимална оценка ". " Възможно е да са повече, тъй като не знаем всичко, което се намира под отломките на разрушените здания, в тунелите и така нататък ", означи Ханегби.

 

По-рано в събота Израелските сили за защита оповестиха за гибелта на петима израелски бойци в зоната на интервенцията в Ивицата Газа.

Според изчисленията на телевизионния канал i24, вземайки ги поради, броят на израелските загуби от началото на сухопътната интервенция в Газа, по публични данни, доближава 97.

 

Лидерът на " Хамас " в линията Газа Яхя Синвар бил напуснал северната част на палестинския анклав, криейки се в филантропичен ескорт.
Това е станало при началото на израелската наземна интервенция, оповестиха израелските медии в събота, базирайки се на добре осведомен източник.


Яхя Синвар се е бил скрил в транспортно средство, пренасящо филантропична помощ, и е излязъл от град Газа към южния град Хан Юнис, съгласно израелски чиновник, осведомен със обстановката.
Израелските военни имат вяра, че той към момента е в Хан Юнис или в един от тунелите под него.


Миналата сряда беше обявено, че израелските сили са обкръжили къща, принадлежаща на Яхя Синвар. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели по това време, че " е въпрос на време да стигнем до самия Синвар ".

 

Израелските сили са щурмували Тубас, ситуиран в североизточната част на Западния бряг. Това е станало в неделя на разсъмване, разкри палестинската осведомителна организация " Уафа ".


Според медията в града е проникнато от източната страна с " огромни подкрепления ", идващи от военния контролно-пропускателен пункт " Таязер ".

Местни източници оповестиха на " Уафа ", че израелската пехота е почнала да нахлува в домовете в редица квартали.
Провежда се акция на претършуване и търсене на ислямисти и терористи.

 

Израел възнамерява да разшири военната си интервенция против " Хамас " през идната година, като се концентрира върху задачата да ликвидира трима основни водачи на палестинската въоръжена формация, в това число ръководителя на Газа Яхя Синвар, оповестява " Файненшъл таймс ".

 

Източници, осведомени с израелските военни проекти, показаха, че страната към момента е надалеч от осъществяването на задачите си, които плануват и реализиране на " решителна " победа над 24-те батальона на " Хамас ", заличаване на подземната мрежа от тунели и елиминиране на " способността на групировката за ръководство в Газа ".

 

Данните на Организация на обединените нации демонстрират, че ежедневните офанзиви от страна на Израел са се нараснали повече от два пъти след началото на войната в Газа през октомври.


Франция, Съединени американски щати и други страни осъдиха насилието от страна на Израел в окупирания Западен бряг, като го нарекоха " политика на гнет ", ориентирана към изселването на палестинците.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР