Израелските власти ще откажат да издават визи на представители на

...
Израелските власти ще откажат да издават визи на представители на
Коментари Харесай

Израел спира да издава визи на пратеници на ООН след скандално изявление на Гутериш

Израелските управляващи ще откажат да издават визи на представители на Организация на обединените нации след изказването на генералния секретар на организацията Антониу Гутериш за " задушаващата окупация " на Палестина. Постоянният представител на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан съобщи това по радио " Галей Цахал " и акцентира, че към този момент е въведена система за отводи.

" Заради неговите (на Гутериш - бел. ред.) изказвания ще отхвърляме визи на представителите на Организация на обединените нации. (...) Вече отхвърляме визи на заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс. (...) Време е да им дадем урок ", съобщи Ердан.

Ден по-рано Гутериш съобщи по време на спор в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че осъжда " ужасните и невиждани терористични актове " против Израел от страна на Хамас. В същото време той счита, че нападенията не са се случили от нищото, защото народът на Палестина от десетилетия живее под " задушаваща окупация ". Според него никакви недоволства не могат да оправдаят нахлуване против Израел и офанзивите на Хамас не би трябвало да бъдат причина за групово наказване на Палестина.

В отговор на изказването израелският делегат в Организация на обединените нации прикани Гутериш да подаде оставка, тъй като не схваща " акцията за всеобщо ликвидиране на деца, дами и възрастни хора ". На собствен ред външният министър Ели Коен съобщи, че ще откаже персонални срещи с генералния секретар на международната организация на фона на неговите изказвания.

След нападението на Хамас против Израел Гутериш посети контролно-пропускателния пункт Рафа на границата сред Египет и Ивицата Газа и взе участие в срещата на върха за мир в Кайро.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР