Израелските въздушни удари в Газа са убили повече от дузина

...
Израелските въздушни удари в Газа са убили повече от дузина
Коментари Харесай

Повече смъртни случаи и разрушения в Газа, докато израелските атаки продължават

Израелските въздушни удари в Газа са умъртвили повече от дузина души и са унищожили кардиологичното поделение на основната болница, споделят публични лица в Газа, до момента в който борбите не престават в обсадената линия за 37-ма следващ ден.

Най-малко 13 души са били убити при израелски въздушен удар против дом в Хан Юнис, оповестиха публични лица от Газа в неделя. Израелските сили също продължиха обсадата си към най-голямата болница в Газа, ал-Шифа, където здравни чиновници споделиха, че хиляди чиновници, пациенти и разселени хора остават в капан без електричество и намаляващи ресурси.

Говорителят на Министерството на здравеопазването в Газа, Ашраф ал-Кудра, сподели пред Ал Джазира, че болничното заведение ал-Шифа е изцяло изключена и не може да обезпечи никакво лекуване даже на пациентите в заведението заради непрекъснатите израелски офанзиви.

Израелските бомбардировки са били ориентирани към външната среда на покрайнината, както и към всеки, който се разхожда в двора и сред другите му здания, както и тези, които желаят да стигнат до портата на комплекса.

„ Имаме смъртни случаи в детската стая, откакто животоподдържащите машини стопираха да работят в секцията, която включва 37 други деца, които може да са на ръба на гибелта “, сподели ал-Кудра.

Той добави, че има пет смъртни случая измежду ранените, защото медицинските екипи не са съумели да извършат хирургически интервенции върху тях заради спиране на тока и липса на гориво.

Повече от 11 000 палестинци, две трети от които дами и деца, са били убити от началото на войната, съгласно Министерството на здравеопазването в Газа. Около 2700 души са оповестени за изчезнали и се счита, че са блокирани или мъртви под руините.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР