Израелските въздушни удари през изминалата нощ са убили 48 души

...
Израелските въздушни удари през изминалата нощ са убили 48 души
Коментари Харесай

Шефът на СЗО разтревожен от израелските атаки срещу Рафах

Израелските въздушни удари през миналата нощ са умъртвили 48 души в Рафах, оповестиха локалните здравни управляващи. Миналата седмица Израел съобщи, че възнамерява да нападна Рафах, последното релативно безвредно място в анклава, където са избягали повече от един милион разселени хора, лагеруващи на улицата, в празни имоти и на плажа.

Тедрос Гебрейесус, началник на Световната здравна организация още веднъж прикани за преустановяване на огъня и изрази изрази особена угриженост по отношение на офанзивите против Рафах.

" Особено съм смутен от неотдавнашните офанзиви против Рафах, където по-голямата част от популацията на Газа е избягало от разрушенията ", сподели той.
По информация на СЗО единствено 15 от 36 лечебни заведения в Газа " към момента действат отчасти или минимално " и че филантропичните служащи дават всичко от себе си при невъзможни условия.

" Досега сме доставили 447 метрични тона медицински консумативи в Газа, само че това е капка в морето на фона на потребностите, които не престават да нарастват всеки ден ".
ООН съобщи, че повече от 85% от жителите на Газа са били разселени и че Газа е изправена пред апетит, като едно на всеки пет деца под пет години страда от остро недохранване.

В четиримесечната война са убити повече от 28 000 души, настояват здравните управляващи в управлявания от Хамас анклав.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР