Израелските въоръжени сили заявиха, че днес са нанесли поредица от

...
Израелските въоръжени сили заявиха, че днес са нанесли поредица от
Коментари Харесай

Израел удари Рафах, върна си двама заложници

Израелските въоръжени сили обявиха, че през днешния ден са нанесли " поредност от удари " по южната част на Газа, които към този момент " са завършили ", без да дават повече детайлности.

Израелските военни също по този начин обявиха, че рано тази заран са избавили двама заложници от плен в линията Газа, съобщи Асошиейтед прес.

 

Те споделиха, че двамата мъже са били отвлечени от бойци на " Хамас " от кибуца Нир Ижак по време на офанзивата на 7 октомври, с която стартира 4-месечната война сред Израел и " Хамас ". Заложниците са били освободени от израелски специфични сили по време на интервенция в Рафах.

 

Армията съобщи, че двамата мъже са в положително здравословно положение.

 

След 128 дни в плен в Израел се завръщат 60-годишният Фернандо Симон Марман и 70-годишният Луис Хар, съобщи Си Ен Ен.

Двамата мъже са отвлечени от Хамас от кибуца Нир Ижак при офанзивата на 7 октомври предходната година, която постави началото на войната в Близкия изток.

Двамата заложници са в положително здраве и са отведени в болница, заяви израелската войска.

 

По-рано от Червения полумесец оповестиха, че Рафах е подложен на израелска офанзива. Най-малко 37 палестинци са убити, има и доста ранени.

Снощи американският президент Джо Байдън е провел телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, с цел да го призове да не подхваща военна интервенция в Рафах, без благонадежден проект за отбрана на цивилните. Байдън е призовал да бъде обезпечена сигурността на 1 млн. души, които са потърсили леговище в Рафах. От началото на войната, повече от половината от популацията на анклава живее в града.

Нетаняху е декларирал, че на север от Рафах има задоволително място, където хората от града да се преселят. Обявил е още, че всеки който е срещу израелската интервенция в палестинския град, поддържа „ Хамас “.Според Тел Авив в Рафах са ситуирани четири батальона на ислямистката организация.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР