Израелските въоръжени сили съобщиха във вторник, че военните им водят

...
Израелските въоръжени сили съобщиха във вторник, че военните им водят
Коментари Харесай

Израел съобщава за атаки над стотици обекти на Хамас. ООН нарече Газа гробище за деца

Израелските въоръжени сили оповестиха във вторник, че военните им водят " яростен ръкопашен пердах " в Ивицата Газа. Организация на обединените нации сподели, представена от ДПА, че бойното поле се е трансформирало " в гробище за деца ".

Новината идва, откакто в неделя Израел разгласи началото на. на войната, която при започване на месеца стартира против палестинската паравоенна формация Хамас, оповестена за терористична от Съединени американски щати и Европейския съюз. Това се случи, откакто на 7 октомври Хамас осъществя най-мащабната си офанзива против Израел досега. Хиляди хора починаха в резултат на спора.

" Стотици обекти, принадлежащи на кървавата терористична организация Хамас, бяха атакувани посредством " координирани въздушни и сухопътни удари ", сподели представителят на израелската войска Даниел Хагари .

" В този миг нашите бойци се борят на бойното поле, водят яростни боеве и отстраняват терористи ", добави той. " През идващите седмици от всички нас ще се изисква резистентност и самообладание ".

Израелската войска също по този начин оповестява, че неин аероплан изтребител е отстранил върховен пълководец на Хамас, виновен за терористичното нахлуване на две обитаеми места в Израел на 7 октомври,

Военното крило на " Хамас " сподели, че е взело на прицел " два бронирани автомобила " с противотанкови снаряди и че неговите бойци са " унищожили " израелски сили, като са им устроили засада в постройка в северната част на територията.

УНИЦЕФ, детският фонд на Организация на обединените нации, заяви, че до момента в Газа са били убити 3450 деца. " Газа се трансформира в гробище за деца ", сподели в Женева представителят на организацията Джеймс Елдър .

По данни на филантропичните организации на Организация на обединените нации в Газа са свършили питейната вода, храната, горивото и медикаментите. Според Организация на обединените нации всеки ден е належащо да се доставят най-малко 100 камиона помощи, с цел да се обезпечат главните потребности на над 2 милиона души, които живеят в Ивицата Газа.

В понеделник палестинците, останали в Северна Газа , оповестиха за яростни въздушни и артилерийски удари, а израелските военновъздушни сили споделиха, че са атакували към 600 цели за един ден.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР