Израелските въоръжени сили днес заявиха, че техни сухопътни сили снощи

...
Израелските въоръжени сили днес заявиха, че техни сухопътни сили снощи
Коментари Харесай

Израелската армия: Сухопътната операция в Газа започна

Израелските въоръжени сили през днешния ден обявиха, че техни сухопътни сили нощес са почнали лимитирани нападения в линията Газа, с цел да се борят против палестински бойци и въздушните удари са били съсредоточени против места, където бойци на " Хамас " се събирали, с цел да се борят против възможната израелска инвазия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Говорителят на израелската войска Даниел Хагари сподели още, че въоръжените сили са удостоверили, че 222 души са били взети за заложници по време на офанзивата на " Хамас " на 7 октомври.

 

Въоръженото крило на " Хамас " Бригади " Изедин Ал Касам " съобщи, че негови бойци влезнали в конфликт с израелски сили в линията Газа и са се върнали в базата си, откакто унищожили израелско военно съоръжение.

 

В изказване на палестинската формация се споделя, че израелски бронирани сили проникнали в южната част на Газа източно от град Хан Юнис. " Бойци влязоха в пердах с проникналите сили, унищожиха два булдозера и танк и ги принудиха да се отдръпват, след което се завърнаха сполучливо в базата си ", се споделя още в изказването.

 

Агенция Ройтерс отбелязва, че за момента не е получила отговор от страна на Израел на питане за коментар на информацията за унищожено израелско военно съоръжение.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР