Израелските удари удариха град Газа през нощта, докато сухопътните сили

...
Израелските удари удариха град Газа през нощта, докато сухопътните сили
Коментари Харесай

Израелски удари нападнаха град Газа, където десетки хиляди избягаха през последните дни

Израелските удари удариха град Газа през нощта, до момента в който сухопътните сили се биеха против бойци на Хамас в гъсти градски квартали, от които десетки от хиляди са избягали през последните дни

От NAJIB JOBAIN Associated Press, SAMY MAGDY Associated Press и KAREEM CHEHAYEB Associated Press 9 ноември 2023 година, 4:30 ч.

KHAN YOUNIS, Ивицата Газа – Израелски удари удариха град Газа през нощта и в четвъртък, до момента в който сухопътните сили се биеха против бойци на Хамас в гъсти градски квартали, от които десетки хиляди избягаха през последните дни.

Израелските войски бяха на към 3 километра (1,8 мили) от болница Шифа в сърцето на центъра, сподели шефът на болничното заведение. Израел е неразбираем по отношение на придвижването на войските, само че публични лица споделят, че най-големият град в Газа е в центъра на тяхната акция за смазване на Хамас след смъртоносното му нахлуване на 7 октомври в Израел.

Междувременно интернационалните медиатори се приближаваха към допустимо съглашение за тридневно филантропично преустановяване на огъня в подмяна на освобождението на към дузина заложници, държани от Хамас, съгласно двама египетски публични лица, чиновник на Организация на обединените нации и западен посланик. Сделката също по този начин ще разреши малко количество гориво да навлезе на територията за първи път от началото на войната.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че всяко краткотрайно прекъсване -пожарът би трябвало да бъде съпроводен от освобождение на заложници, хванати от Хамас по време на офанзивата на 7 октомври. Израел сподели, че към 240 заложници сега са арестувани в Газа. Тежкото им състояние подтиква израелската поддръжка за войната макар възходящата интернационална угриженост за палестинските цивилни.

Групата на седемте богати народи, която включва близки съдружници на Израел, издаде изказване от сряда, осъждащо Хамас и подкрепящо правото на Израел на самозащита. Но групата също прикани за „ гладко “ снабдяване на храна, вода, медикаменти и гориво и за „ филантропични паузи “ в боевете.

Възможното преустановяване -пожарната договорка се подписва с посредничеството на Съединените щати, Египет и Катар, страна от Персийския залив, която посредничи с Хамас.

Висш американски чиновник сподели, че администрацията на Байдън е предложи Израел да обвърже продължителността на паузата с избран брой освободени заложници във формула, която може да се употребява за спомагателни паузи. Всички длъжностни лица приказваха при изискване за анонимност от боязън да не повлияят на деликатните, настоящи договаряния.

Израелският външен министър Ели Коен отхвърли да обясни каквато и да е нововъзникваща договорка в изявление с израелското армейско радио, казвайки: „ Бих предложил да не приказваме за това, за което сме се съгласили – това вреди на договарянията. “

Междувременно израелските сухопътни сили се бият вътре в град Газа се приближи до най-голямата болница в Газа, Шифа, съгласно генералния шеф на болничното заведение, Мохамед Абу Селмия. ситуирани във и под болничния комплекс и че висши ръководители се крият там, употребявайки оборудването като щит. Хамас и болничният личен състав отхвърлят ​​твърдението и споделят, че военните си вършат предлог да я ударят.

За палестинците в Газа болничното заведение е знак на страданието на цивилните в войната. Подобно на други, той е покрит от непрекъснат поток от ранени, макар че медицинските доставки понижават. Десетки хиляди разселени хора се подслониха в и към комплекса.

Десетки ранени хора бяха откарани по неотложност в Шифа през нощта, сподели Абу Селмия пред Асошиейтед прес в четвъртък. „ Призори един снаряд падна доста покрай болничното заведение, само че популярност богу, единствено няколко души имаха леки пострадвания “, сподели той.

„ Условията тук са пагубно във всеки смисъл на думата ", сподели той. „ Не ни доближават медикаменти и съоръжение, а лекарите и сестрите са изтощени. … Не можем да създадем доста за пациентите. “

Повече от две трети от 2,3-милионното население на Газа е напуснало домовете си от началото на войната, като мнозина се вслушват в израелските заповеди да избягат в южната част на обсадения анклав. Изселването от град Газа и близките региони на север се форсира през последните дни, защото хората остават без храна и вода и бягат от засиления обстрел и настъпващите израелски сили.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси заяви, че 50 000 души са избягали на юг по основната автомагистрала в Газа в сряда по време на всекидневен часови период, разгласен от израелските военни. В него се споделя, че „ стотици хиляди “ хора остават на север.

Има конфликти и обстрел покрай пътя, а евакуираните оповестиха, че са видели трупове около него, оповестиха от Организация на обединените нации. офис сподели. Повечето пътуват пешком единствено с това, което могат да носят, доста държат деца или бутат по-възрастни родственици в колички.

Израел концентрира интервенциите си върху град Газа, който беше дом на към 650 000 души преди войната и където военните споделят, че Хамас разполага с главната си военна инфраструктура, в това число лабиринт от тунели. югът значително е неразрешен да отиде на север, който е без течаща вода от седмици. Службата за помощ на Организация на обединените нации заяви, че всички пекарни там са затворени заради липса на гориво, вода и брашно. Болниците с привършване на доставките правят интервенции без упойка.

Израел сподели на хората да се насочат на юг, като в същото време продължава да нанася удари по това, което съгласно него са въоръжени цели по цялата територия. Новопристигналите от север се натискат в домове с разширено семейство или в учебни заведения на Организация на обединените нации, превърнати в приюти, където стотици хиляди намират леговище. На първо място, 600 души би трябвало да споделят една тоалетна, съгласно офиса на Организация на обединените нации.

Стотици камиони, пренасящи филантропична помощ, са получили позволение да влязат в Газа от Египет от октомври. 21, само че филантропичните служащи го описаха като капка в морето на влошаваща се филантропична рецесия.

Месец на безмилостни бомбардировки в Газа след нападението на Хамас умъртви повече от 10 500 палестинци - две трети от тях дами и малолетни, съгласно Министерството на здравеопазването на територията, ръководена от Хамас. Смята се, че повече от 2300 други са били заровени от стачки, които в някои случаи са разрушили цели градски блокове.

Израелски публични лица споделят, че хиляди палестински екстремисти са били убити и упрекват за гибелта на цивилни Хамас, обвинявайки го, че работи в жилищни региони. Министерството на здравеопазването на Газа не прави разлика сред цивилни и бойци в своите отчети за жертвите.

Повече от 1400 души са починали в Израел от началото на войната, множеството от тях цивилни, убити от бойци на Хамас по време на първичното им навлизане. Израел споделя, че 32 негови бойци са били убити в Газа от началото на наземната атака.

Палестинските бойци са траяли да обстрелват Израел с ракети и към 250 000 израелци са били убити принудени да се изтеглят от общности покрай Газа и по северната граница с Ливан, където израелските сили и бойците на Хизбула си разменят огън всекидневно.

___

Магди заяви от Кайро, а Чехайеб от Бейрут. Авторите на Associated Press Ейми Тейбел в Йерусалим и Матю Лий във Вашингтон способстваха за този отчет. " > Пълно покритие на AP на https://apnews.com/hub/israel-hamas-war

Водещи истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Права за дискретност на мрежата на ABC NewsВашите права за дискретност на щата Съединени американски щати Политика за дискретност онлайн на децата Реклами въз основа на интересиВсичко за Nielsen MeasurementУсловия за използванеНе продавайте или Споделете моята персонална информация Свържете се с нас © 2023ABC Newswindow['__abcnews__']={ " app ":{ " uid ": " abcnews ", " mode ": " universal ", " apiEnv ": " prod ", " envName ": " prod ", " cdnPath ": " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client ", " webpack ":{}, " nochunks ":false, " allowMocks ":true, " mockDataPort ":1981, " inclPgCSS ":true, " assets ":{ " scripts ":[ " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client/abcnews. js ", " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client/prism-story.js " ], " stylesheets ":[ " //assets-cdn.abcnews. com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client/css/fusion.css ",null, " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/fc0f36746bd0-release-10-31-2023.26/client/ css/prism-story.css " ]}, " device ": " desktop ", " edition ":{ " key ": " ", " translations ":{}}, " flags ":{ " banner ":true, " nav ":true, " footer ":true, " anltcs ":true, " localAPI ":false, " enableDistroAPI ":false}, " tms ":{ " enabled ":true, " env ": " dev ", " tag ": " https://dcf.espn.com/TWDC-DTCI/prod/Bootstrap.js ", " tagNS ": " Bootstrapper ", " emitEvent ": " tms:ready ", " loadScript ": fal
Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР