Израелските танкове навлизат все по-дълбоко в западната част на Рафах

...
Израелските танкове навлизат все по-дълбоко в западната част на Рафах
Коментари Харесай

Израелските сили навлизат все по-дълбоко в Рафах

Израелските танкове навлизат все по-дълбоко в западната част на Рафах след една от най-тежките нощи на удари по въздух, суша и море против града в линията Газа, които принудиха доста фамилии да избягат от домовете и палатките си още по мрачно, оповестиха през днешния ден локални поданици, представени от Ройтерс.

Те описаха, че израелските сили напредват към крайбрежния регион " Ал Мауаси " в Рафах, който е разгласен за филантропична зона във всички известия и карти, оповестени от израелската войска от началото на офанзивата ѝ в града предишния месец.

Израелската войска отхвърли в изказване да е нанасяла каквито и да било удари в филантропичната зона " Ал Мауаси ".

Израел споделя, че задачата на офанзивата му е да унищожи последните останали бойни групи на " Хамас " в Рафах - град, който бе приютил повече от един милион души преди началото на последното нахлуване. Повечето от тях в това време към този момент са се евакуирали на север към Хан Юнис и Дейр ал Балах в централната част на линията Газа, отбелязва Ройтерс.

Израелските въоръжени сили споделиха в изказване, че не престават " целенасочени интервенции, учредени на разследващи данни " в Рафах, като прибавиха, че през миналия ден са разкрили оръжия и са умъртвили палестински бойци в боеве отблизо разстояние, написа Българска телеграфна агенция.

През миналото денонощие израелската войска съобщи, че е нанесла 45 удара в линията Газа по цели, измежду които военни структури, кафези на бойци, ракетни установки и тунелни шахти.

Израел изключва опцията за мир, до момента в който групировката " Хамас " не бъде унищожена, а огромна част от Газа е в отломки. Групировката обаче се оказа издръжлива, а бойците й се появяват още веднъж, с цел да се бият в региони, където израелските сили преди този момент са оповестили, че са ги победили или че са прочистени, показва Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР