Израелските служби за спешна помощ съобщиха за нов огромен ракетен

...
Израелските служби за спешна помощ съобщиха за нов огромен ракетен
Коментари Харесай

Нов огромен ракетен бараж в Израел

Израелските служби за незабавна помощ оповестиха за нов " голям ракетен бараж “ против централаната част на страната, предава английският ефирен канал Sky News.

Все още не е ясно от кое място са изстреляни ракетите, само че локалните медии са безапелационни, че те идват от територията на Ивицата Газа.

" В отговор на неотдавнашните сирени за въздушна паника, прозвучали на цялата територия на Израел, екипите ни бяха изпратени до докладваните наранени места. Към момента няма данни за жертви “, се споделя в изказване на незабавните служби.

Кореспондентът на Sky News за Близкия изток Алистър Бункал е докладвал за въздушни сирени в Йерусалим и за мощни гърмежи, които може да са провокирани от работата на системата за противовъздушна защита – така наречен " Железен купол “.

По-рано Израелските сили за сигурност увериха, че са си върнали контрола над всички градове, ситуирани към оградата с Ивицата Газа. Говорителят им Даниел Хагари рапортува за " изолирани “ конфликти през последните няколко часа. По думите му към сегашния миг няма бойни дейности в района, само че добави, че е " допустимо там към момента да има терористи “.

Танкове, подкрепени от бойни хеликоптери и дронове, пазят пробивите към оградата. 15 от 24 града на границата към този момент са евакуирани.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 79
В същото време от израелската войска оповестяват, че Израел е нанесъл въздушни удари по повече от 1000 цели в линията Газа, цитирана от Асошиейтед прес. Голяма част от град Бейт Ханун в североизточната част на анклава е изравнена със земята.

Говорител на израелската войска съобщи, че отблъскването на силите на Хамас е лишило повече време от предстоящото, защото по границата към момента има голям брой места, които групировката може да употребява, с цел да вкара повече бойци и оръжия, съобщи Асошиейтед прес. " Мислехме, че тази заран ще сме в по-добра позиция ", сподели Ричард Хехт.

Израелски боен посочи пред кореспонденти, че Хамас употребява Бейт Ханун като плацдарм за набези, като за момента няма данни за жертви, а множеството от десетките хиляди поданици на града евентуално са избягали преди този момент. " Ще продължим да нападаме по този метод, с тази мощ, непрестанно, по всички сборни пунктове и направления ", употребявани от Хамас, сподели той.

Обявяването на войната предвещава още по-големи боеве отсега нататък, а главният въпрос е дали Израел ще стартира сухопътна офанзива в Газа - ход, който в предишното е водил до увеличение на жертвите, отбелязва АП. Израелски боен представител съобщи пред Ройтерс, че армията е призовала към 300 000 резервисти, а в изказване, представено от АП, се споделя, че Израел ще се стреми да постави завършек на ръководството на Хамас в Газа. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР