Израелските сили за сигурност съобщиха, че втората група заложници, освободени

...
Израелските сили за сигурност съобщиха, че втората група заложници, освободени
Коментари Харесай

Освободените заложници вече са на израелска територия

Израелските сили за сигурност оповестиха, че втората група заложници, освободени от Хамас, се е завърнала в Израел, съобщи Агенция Франс Прес.

Съвместното известие на израелските военни и службата за сигурност Шин Бет пристигна, откакто кабинетът на министър-председателя Бенямин Нетаняху разгласи, че държавното управление „ прегръща 17-те заложници, които се завръщат вкъщи, 13 наши жители и 4 тайландски жители “.

Освобождаването на израелците беше второто по силата на съглашението за краткотрайно прекъсване боевете в Газа. Освобождаването на пленените беше отсрочено по-рано за няколко часа, откакто Хамас упрекна Израел, че не съблюдава договореностите.

Говорителят на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) Даниел Хагари показа в обществените мрежи фрагменти от прекосяването на рейса със освободените заложници на израелска територия.

Неочакваното закъснение аргументи роднините, до момента в който катарските и египетските медиатори се опитваха да отговорят на опасенията на ислямистката група, че Израел се намесва в подбора на пандизчии за освобождение и не разрешава помощта да доближи до цивилни в Северна Газа по време на четиридневното помирение.

В последна сметка от Хамас обявиха, че са дали " позитивен отговор " на египетските и катарските медиатори, откакто посредством тях са получили заричане от страна на Израел да " извърши всички условия на съглашението ".

Катарските управляващи оповестиха, че при втората замяна 13 израелски заложници - осем деца и пет дами - са освободени в подмяна на 39 палестински пандизчии - 33 деца и шест дами. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР