Израелските сили убиха трима палестинци, включително поне един боец, по

...
Израелските сили убиха трима палестинци, включително поне един боец, по
Коментари Харесай

Израелските сили убиха трима палестинци

Израелските сили убиха трима палестинци , в това число най-малко един войник, по време на профилирана акция в окупирания Западен бряг, заяви Ройтерс, базирайки се на изказвания на палестинци.

Израелските военни обявиха, че бойците са работили в региона на град Дженин, с цел да задържат двама палестинци, обвинени в присъединяване в " терористична активност ". По техни думи по време на акцията по задържането бойците са били " атакувани с директна пукотевица и са отвърнали с ответни дейности, като са открити попадения ".

Палестинската формация " Ислямски джихад " разгласи един от убитите за собствен член, а на погребението тялото му бе увито в знамето на военната формация, отбелязва Ройтерс.

Жителите на Дженин описаха пред Ройтерс, че двама от починалите мъже са били известни в града като въоръжени бойци, макар че явно не са били обвинените, които израелските военни са търсели. Третият мъж е бил граждански, който е прекосявал наоколо по време на престрелката.

Напрежението сред израелци и палестинци се утежни доста през тази година, като израелските сили направиха многократни набези на територията на Западния бряг след серия от смъртоносни офанзиви от страна на палестинците , при които напролет починаха 19 души.

Израел окупира Западния бряг, наред с Източен Йерусалим и линията Газа, по време на Шестдневната война през 1967 година. Всички старания за постигането на дълготраен мир и основаването на палестинска страна на окупираната територия се провалиха, като няма изгледи договарянията сред страните да бъдат обновени скоро.

По данни на палестинското министерство на опазването на здравето тази година са били убити над 210 палестинци . Бройката включва бойци и цивилни, както и смъртните случаи в линията Газа по време на късия спор през август. Според данни на израелските управляващи през същия интервал при палестински набези в Израел и на територията на Западния бряг са били убити 23 цивилни и 8 чиновници по сигурността.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР