Израелските сили провеждат операция срещу Хамас в болница Ал Шифа

...
Израелските сили провеждат операция срещу Хамас в болница Ал Шифа
Коментари Харесай

Израелските сили влязоха с медицински екипи в болницата„Ал Шифа”

Израелските сили организират интервенция против " Хамас " в болница " Ал Шифа " в Газа, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.

Израел посочи, че интервенцията визира съответен регион на болничното заведение и участващите в нея сили са минали особено образование, с цел да могат да работят в сходна конюнктура - измежду тях има медицински екипи и говорещи арабски военнослужещи.

Операцията се организира заради " оперативна нужда " и се базира на разследващи данни, прибавиха още израелските сили, като приканиха силите на " Хамас " в болничното заведение да се предадат.

По-рано представителят на следеното от „ Хамас “ Министерство на здравеопазването на Газа – Ашраф ал Кидра, сигнализира за допустимо израелско нахлуване против болничния комплекс " Ал Шифа " в анклава. Той съобщи, че Израел е уведомил здравните чиновници на Газа, че неговите сили ще влязат в лечебното заведение.

" Окупацията не посочи дали ще влязат в комплекса, само че сподели, че до няколко минути ще нахлуе в комплекса. Не знаем по какъв начин ще нахлуе и какъв механизъм ще употребява, нито пък знаем желанията на Израел във връзка с нахлуването. " – твърди Ал Кидра.

Ройтерс акцентира, че не може да удостовери обстановката в " Ал Шифа " от самостоятелен източник.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР