Израелските сили, подкрепени от бойни самолети и дронове, извършиха втори

...
Израелските сили, подкрепени от бойни самолети и дронове, извършиха втори
Коментари Харесай

Израел удари покрайнините на град Газа по време на втори наземен набег за толкова дни

Израелските сили, подкрепени от бойни самолети и дронове, направиха втори наземен набег в Газа за толкоз доста дни

От WAFAA SHURAFA Associated Press и BASSEM MROUE Associated Press 27 октомври 2023 година, 2:40 ч. Джо Байдън насочи тясно съобразените удари, „ с цел да стане ясно, че Съединените щати няма да толерират сходни офанзиви и ще пазят себе си, своя личен състав и своите ползи. ” Той добави, че интервенцията е обособена и друга от войната на Израел против Хамас.

Израел се зарече да смаже потенциала на Хамас да ръководи Газа или да заплаши още веднъж Израел, само че също по този начин споделя, не желае да окупира още веднъж територията, от която изтегли бойци и заселници през 2005 година Това може да се окаже обезсърчаващо предизвикателство, защото Хамас е надълбоко затвърден в Газа, с политически и благотворителни организации, както и ужасно въоръжено крило.

Бени Ганц, пенсиониран военачалник и член на военния кабинет на Израел, сподели в четвъртък, че всяка допустима наземна атака ще бъде единствено „ един стадий от дълготраен развой, който включва сигурност, политически и обществени аспекти, които ще лишават години. “

„ Кампанията скоро ще се разрасне с по-голяма мощ “, добави той.

Палестинците в Газа се борят с влошаваща се филантропична рецесия, защото запасите от храна, медикаменти и гориво за зареждане на спешни генератори са на привършване. Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, която дава съществени услуги на стотици хиляди хора, в това число работещи учебни заведения, превърнати в приюти, сподели, че горивото може да свърши до дни.

Единствената електроцентрала в Газа затвори заради липса на гориво дни след началото на войната, а Израел забрани всички доставки на гориво, заявявайки, че има вяра, че Хамас ще ги открадне за военни цели.

Около 1,4 милиона от 2,3 милиона поданици на Газа са напуснали домовете си, като съвсем половината от тях са се натъпкали в приютите на Организация на обединените нации. Стотици хиляди остават в северната част на Газа, макар че Израел им подреди да се изтеглят на юг и сподели, че тези, които останат, може да се смятат за „ съучастници “ на Хамас.

In през последните дни Израел разреши на повече от 70 камиона с помощ да влязат от Египет, само че филантропичните служащи споделят, че конвоите дават отговор единствено на дребна част от възходящите филантропични потребности на територията.

Девет арабски страни — в това число основни съдружници на Съединени американски щати и народи, които са подписали съглашения за мир или нормализиране с Израел — издадоха взаимно изказване в четвъртък, призоваващо за неотложно преустановяване на огъня и преустановяване на нападенията и гибелта на цивилни.

„ Правото на самоотбрана от Хартата на Организация на обединените нации не оправдава груби нарушавания на филантропичното и интернационалното право “, се споделя в изказването, подписано от Египет, Йордания, Бахрейн, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Оман, Катар, Кувейт и Мароко.

___

Mroue заяви от Бейрут. Наджиб Джобейн в Рафа, Ивицата Газа и Браян Мели в Лондон способстваха за този отчет.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР