Израелските опозиционни партии се споразумяха да сформират правителство, което да

...
Израелските опозиционни партии се споразумяха да сформират правителство, което да
Коментари Харесай

Израелската опозиция се обедини за свалянето на Бенямин Нетаняху

Израелските опозиционни партии се споразумяха да образуват държавно управление, което да постави завършек на времето на като най-дългогодишният министър-председател в страната. Според известията водачът на центристката партия Лапид е постигнал съдружно съглашение с ултранационалистическия водач Бенет, съобщи Агенция Франс Прес.
Лидерите от партията на Бенет се оповестиха за договорката през днешния ден. 57-годишният Лапид има период до сряда, с цел да образува ново съдружно държавно управление. Според израелските медии двете страни са сключили договорка, при която Бенет ще бъде министър-председател в продължение на две години, преди да бъде сменен от Лапид през втората половина на мандата, написа БГНЕС.
 Анализ: Насилието и хаосът като леговище за Нетаняху Анализ: Насилието и хаосът като леговище за Нетаняху
До експлоадирането на насилието в Ивицата Газа Бенямин Нетаняху наподобява беше на път да загуби позициите си след 12 години като министър-пр...
Бенет разгласи публично, че се причислява към лагера на съперниците на Нетаняху. " Ще направя всичко, с цел да образувам държавно управление за национално единение с моя другар Лапид ", сподели той след среща със личната си партия Ямина. Неговата партия " Ямина " има решаващи шест места в 120-членния парламент, които биха дали очевидно болшинство на опозиционната коалиция от десни, центристки и леви партии.
Бенет се срещна с водачи на " Ямина " по-рано през днешния ден и получи поддръжката им за съдружната договорка, заяви Би Би Си. " Никой не би трябвало към момента да брои Нетаняху вън от играта, тъй като неговите политически инстинкти за оцеляване остават ненадминати ”, споделя анализаторът на BBC за Близкия изток Себастиан Ашър.
От своя страна израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че възможното съдружно държавно управление, което ще го в профил от властта след 12 поредни години на ръководство, би било " заплаха за националната сигурност " на Израел.
Минути откакто националистическият хардлайнер Бенет съобщи, че ще се причисли към ръководителя на опозицията Лапид за съставянето на държавно управление на националното единение, Нетаняху се произнесе в телевизионно послание, наричайки проекта " заплаха за сигурността на Израел ".
 Нетаняху желае директно избиране на премиера от народа Нетаняху желае директно избиране на премиера от народа
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху към този момент не търси държавно управление, което разчита на външната поддръжка на партията Раам (Обединен арабски...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР