Израелски войници заемат позиции в ивицата Газа, 21 декември 2023

...
Израелски войници заемат позиции в ивицата Газа, 21 декември 2023
Коментари Харесай

АП: Операцията на Израел в Газа стана една от най-разрушителните в историята

Израелски бойци заемат позиции в линията Газа, 21 декември 2023 година Снимка: АП

Военната акция на Израел в линията Газа е измежду най-смъртоносните и разрушителните в историята. Това заяви Асошиейтед прес (АП), базирайки се на специалисти.

Според разбор на данни от спътника Copernicus Sentinel-1 от Кори Шер от Градския университет на Ню Йорк и Джамон Ван Ден от Орегонския държавен университет, израелската атака е унищожила повече от две трети от всички здания в северната част на анклава и една четвърт от постройките в южната част на Хан Юнис. „ Газа сега има различен цвят от космоса. Това е друга текстура “, сподели Шер.

Според някои оценки ударите на Израел над линията Газа са надминали по мащаб бомбардировките на съюзническите сили над Германия по време на Втората международна война и интервенцията на водената от Съединени американски щати коалиция за заличаване на терористичната формация „ Ислямска страна “ (ИД) в Ирак. Така, съгласно американския боен историк Робърт Пейп, през 1942-1945 година съдружниците са унищожили към 10% от постройките в Германия, до момента в който в линията Газа над 33% към този момент са били унищожени. По данни на английската организация с нестопанска цел Airwars, цитирана от АП, по време на акцията против ИД в Ирак през 2014-2017 година обединението е нанесла съвсем 15 хиляди удара на територията на републиката. Миналата седмица израелските военни оповестиха, че са направили 22 000 удара в линията Газа.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР