Израелски танкове влязоха в Ивицата Газа за няколко часа предишната

...
Израелски танкове влязоха в Ивицата Газа за няколко часа предишната
Коментари Харесай

Мобилизиран в Израел българин: Трябва да влезем с цялата си мощ в Ивицата Газа. Трябва да унищожим Хамас

Израелски танкове влязоха в Ивицата Газа за няколко часа предходната нощ. Това е най-мащабното сухопътно навлизане в палестинския анклав от началото на спора. Армията посочи, че това не е началото на сухопътната интервенция, а подготовка за идващите стадии на борбата.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 741
„ Дадоха ми 24-часов отпуск, с цел да се прибера у дома и да се видя с околните и приятелите си ”. Това показа в ефира на „ Здравей, България ” Йонатан Фархи, резервист и наследник на българка, получил повиквателна за израелската войска на фона на ескалиралото напрежение сред Израел и „ Хамас ”.

„ Аз съм избавител. Разпределен съм в населено място наоколо до границата с Ливан. Вчера падна ракета в един от околните градове. Снарядът удари жилищна постройка и беше чист шанс, че хората там бяха в леговище. Моята работа бе да отида и да помогна  - при спасяването на вероятно затиснати под отломките хора ”, описа младият мъж.

Той разяснява и известието на „ Хамас ”, че 50 от взетите от терористичната формация заложници са мъртви поради израелския обстрел. „ Честно казано това, което споделя „ Хамас ” – не го имам вяра изключително. По отношение на тунелите, които е прокопала групировката под границата, за тях е известно от години. Имам другари, които са в специфични сили, подготвени за пердах точно в тези тунели. Мисля, че сме единствената войска с хора, подготвени за война при сходни условия ”, акцентира Йонатан.

И добави: „ Трябва да влезем с цялата си мощност в Ивицата Газа. Трябва да унищожим " Хамас ". Не мисля, че прецизни офанзиви единствено против бойци на групировката е допустимо. Този смут с Газа го преживяхме толкоз доста пъти. Ние сме във война с тях. Този път беше прекаленост. Те влязоха и убиха дами и деца. Това не са хора ”, безапелационен е той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР