Израелски самолети удариха рано тази сутрин подземен комплекс под джамия

...
Израелски самолети удариха рано тази сутрин подземен комплекс под джамия
Коментари Харесай

Израелски самолети удариха подземен комплекс под джамия на Западния бряг

Израелски самолети удариха рано тази заран под земята комплекс под джамия на окупирания Западен бряг, който съгласно военните е бил употребен от екстремисти за образуване на офанзиви, а палестински медици споделиха, че минимум един човек е погубен, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 619
Израелският въздушен удар е най-малко вторият за последните дни по Западния бряг, където насилието набъбна, откакто въоръжени терористи на „ Хамас “ нахлуха от Газа и направиха смъртоносна офанзива на 7 октомври в еврейската страна.

Израел заяви, че комплексът е под джамията Ал Ансар в бежански лагер в Дженин, принадлежал на функционери от „ Хамас “ и „ Ислямски джихад “, виновни за офанзивите през последните месеци.

Наскоро беше получена разследваща информация, че терористи, които бяха обезвредени, са били в развой на образуване на идна всеки миг терористична офанзива, се споделя в изказване на военните, осведоми Българска телеграфна агенция.

Армията разпространиха фрагменти, за които сподели, че демонстрират вход до бункер под джамията. Показана беше и диаграма къде екстремистите са съхранявали оръжия там.

Бежанският лагер Дженин, бастион на палестински бойци, беше в центъра на огромна израелска военна интервенция по-рано това година.

На фрагменти в обществените медии, показващи въздушен удар, се вижда зееща дупка в една от външните  стени на джамията, заобиколена от парчета. Виждат се също няколко десетки палестинци, които вършат оценка на вредите, до момента в който на назад във времето се чуват сирените на коли за спешна помощ.

Службата са незабавна помощ на палестинския Червен полумесец заяви, че един палестинец е погубен, а трима са ранени. 

От гневното нахлуване на „ Хамас “ на 7 октомври, последвано от две седмици смъртоносни израелски бомбардировки на Газа, минимум 84 палестинци на Западния бряг бяха убити в конфликти с израелските сили, споделят палестински чиновници.

В четвъртък израелската войска сподели, че е направила рейд и е нанесла въздушен удар в бежански лагер покрай централния град Тулкарм на Западния бряг. Военните споделиха, че нападението е било, с цел да бъдат арестувани обвинени и да бъде иззето оръжие. 

Според палестинци минимум 12 души са били убити.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР