Израелски самолети бомбардираха подземен комплекс под джамияна окупиранияЗападен бряг, който

...
Израелски самолети бомбардираха подземен комплекс под джамияна окупиранияЗападен бряг, който
Коментари Харесай

Израел порази подземен комплекс на Западния бряг - там екстремисти подготвяли терористична атака

Израелски самолети бомбардираха под земята комплекс под джамияна окупиранияЗападен бряг, който съгласно военните е бил употребен отекстремистиза образуване наатаки. Палестински медици споделиха, че минимум един човек е погубен, съобщи Дарик с позоваване на Ройтерс.

Израелският въздушен удар е най-малко вторият за последните дни по Западния бряг, където насилието набъбна откакто терористи от „ Хамас “ нахлуха от Газаи извършихасмъртоносна атакана 7 октомври в Израел.

Израелската страна посочи, че атакуваният комплекс под джамията Ал Ансар в бежански лагерв Дженин принадлежи на функционери от „ Хамас “ и „ Ислямски джихад “, виновни за офанзивите през последните месеци.

„ Наскоро беше получена разследваща информация, четерористи, (които) бяха обезвредени, са били в развой на образуване на идна всеки миг терористична офанзива ", се споделя в изказване на военните.

Армията разпространиха фрагменти, за които сподели, че демонстрират вход добункер под джамията.Показана беше и диаграма къде екстремистите са съхранявали оръжия там.

Бежанският лагер Дженин, бастион на палестински бойци, беше в центъра на огромна израелска военна интервенция по-рано това година.

На фрагменти в обществените медии, показващи въздушен удар, се вижда зееща дупка в една от външните стени на джамията, заобиколена от парчета. Виждат се също няколко десетки палестинци, които вършат оценка на вредите, до момента в който на назад във времето се чуватсирените на коли за спешна помощ.

Службата са незабавна помощ на палестинския Червен полумесец заяви, чеедин палестинец е погубен, а трима са ранени.

Отяростното нахлуване на „ Хамас “на 7 октомври, последвано от две седмици смъртоносни израелски бомбардировки на Газа, минимум 84 палестинци на Западния бряг бяха убити в конфликти с израелските сили, споделят палестински чиновници.

В четвъртък израелската войска сподели, че е направила рейд и е нанесла въздушен удар в бежански лагер покрай централния град Тулкарм на Западния бряг. Военните споделиха, че нападението е било, с цел да бъдат арестувани обвинени и да бъде иззето оръжие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР