Израелски ракети поразиха редица обекти в сирийската провинция Хомс, заяви

...
Израелски ракети поразиха редица обекти в сирийската провинция Хомс, заяви
Коментари Харесай

Израел удари позиции на сирийската армия в провинция Хомс

И зраелски ракети поразиха редица обекти в сирийската провинция Хомс , съобщи сирийската войска, представена от Ройтерс.

Сирийската противовъздушна защита е свалила няколко ракети, оповестиха държавните медии, без да дават детайлности за изумените цели.



По-късно боен източник съобщи пред държавните медии, че има няколко жертви и ранени, както и материални вреди.

Държавната телевизия сподели фрагменти с коли за спешна помощ, запътили се към мястото на удар, където се виждат остатъци от изумена постройка. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери местоположението на обекта посредством самостоятелни източници.

След нападението на " Хамас " против израелски цивилни и бойци на 7 октомври Израел ускори ударите си по подкрепяни от Иран групировки в Сирия и също по този начин нанесе удари по противовъздушната защита на сирийската войска и по сирийски сили.

Според източник от сирийското военно разузнаване офанзивите са били ориентирани против военновъздушната база " Шуйрат " и няколко обекта в покрайнините на Хомс.

Израел от години прави набези против цели в Сирия, за които твърди, че са свързани с Иран. Влиянието на Техеран в Сирия се ускори, откогато Ислямската република стартира да поддържа президента Башар Асад в гражданската война, избухнала през 2011 година.

Бойци, съюзени с Иран, в това число групировката " Хизбула ", в този момент управляват обширни региони в Източна, Южна и Северозападна Сирия, както и в няколко покрайнини към столицата, показва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР