Израелски археолози показаха в първия ден на Новата 2018 г.

...
Израелски археолози показаха в първия ден на Новата 2018 г.
Коментари Харесай

Откриха печат на управителя на Йерусалим от преди 2700 години

Израелски археолози демонстрираха в първия ден на Новата 2018 година глинен щемпел на 2700 години, който съгласно тях е принадлежал на губернатора на Йерусалим.

Артефактът, вписан в антични еврейски документи като „ принадлежащ на шефа на града “, евентуално е бил прикован към писмо или пратка от името на шефа, най-известната локална служба в Йерусалим по това време, споменавана и в Библията, оповестяват учените.

Печатът има размер на дребна монета и изобразява двама стоящи мъже, обърнати един към различен, в огледален облик и облечени в облекла на райета достигащи до коленете им. Той е открит покрай площада на Юдаизма до западната стена в Стария град на Йерусалим.

„ Намереният щемпел поддържа библейското поверие за съществуването на губернатор на града Йерусалим преди 2700 години „, се споделя в изказване на археолога Шломит Векслер-Бдола, намерил античния артефакт.

Управителите на Йерусалим, назначени от царя, са упоменати на два пъти в Библията, в 2 Царе и в 2 Хроники, където се загатва Масея по време на царуването на Йосия.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР