Израелски археолози откриха повече от 20 фрагмента от стари ръкописи

...
Израелски археолози откриха повече от 20 фрагмента от стари ръкописи
Коментари Харесай

В Израел откриха библейски свитъци и най-стария кош в света

Израелски археолози откриха повече от 20 фрагмента от остарели ръкописи от Мъртво море в пещера в Юдейската пустиня. Това е първото изобретение на такива юдейски религиозни текстове от повече от половин век, написа " Гардиън ".
 Снимка 523049
Източник:

" За първи път от почти 60 година при археологически разкопки са открити фрагменти от древен свитък ", оповестяват от Израелските управляващи по антиките.

Повече от 20 части пергамент са открити , откакто екипите са се спуснали по 80-метрова отвесна канара и са достигнали Пещерата на ужаса, където са открити 40 скелета на дами, мъже и деца по време на разкопки през 60-те година на XX век.

Вярва се, че в каньона, южно от Йерусалим, са се укривали юдейски бунтовници преди 2000 година , с цел да избягат от настъплението на римляните. Фрагментите от еврейската Библия (Танах) може да са били скрити в пещерата по време на еврейския протест Бар Кохба против римския император Адриан сред 132 и 136 година сл. Хр.
 Снимка 523052
Източник:

От Израелските управляващи по антиките разясняват, че откритите свитъци са гръцки преводи на книгите на Захария и Наум от Книга на 12-те дребни пророци. Те датират от II век след.Хр. Само името на Бог е написано на юдейски (староеврейски).

След дългогодишни разкопки в пещери управляващите оповестиха, че също са разкрили скелет на дете от 6000 година и панер , който е описван като най-стария в света - на над 10 000 година

От 2017 година израелските управляващи започнаха невиждана интервенция по опазване на антични артефакти от пещери в Юдейската пустиня поради иманярство.
 Снимка 523050
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР