Смъртоносен вид на птичия грип е достигнал Антарктида, предаде Ройтерс,

...
Смъртоносен вид на птичия грип е достигнал Антарктида, предаде Ройтерс,
Коментари Харесай

Птичият грип е достигнал и Антарктида

Смъртоносен тип на птичия грип е достигнал Антарктида, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на учени. Присъствието на вируса е доказан в събота, след взета проба от мъртва скуа - тип морска птица.

Това е евентуален риск за колонията от пингвини , ситуирана в южния район на континента, както и на прилежащите острови, тъй като се събират хиляди птици на едно място, което е причина за по-лесното разпространяване на болестта.

" Откритието демонстрира, че за първи път високо патологичен заразен птичи вирус доближава Антарктида , макар дистанцията и естествените бариери, които го разделят от останалите континенти ", сподели Висшият съвет за научни проучвания на Испания в неделя.

Потвърденият случай идва след поредност други случаи от околните острови, включително и измежду популацията на папуанските пингвини , което ускорява риска за колониите.

Аржентинският антарктичен институт е работил с испанските откриватели за тестването на проби взети от мъртви птици, открити покрай аржентинската база по-рано през тази годината.
 Огнище на птичи грип във плантация за пекински патици в Горна Оряховица
Огнище на птичи грип във плантация за пекински патици в Горна Оряховица

Заболелите и контактни птици в обекта ще бъдат умъртвени по човечен начин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР