Израелската полиция затвори днес достъпа до Площада на джамиите в

...
Израелската полиция затвори днес достъпа до Площада на джамиите в
Коментари Харесай

Израелската полиция спря достъпа до Площада на джамиите в Ерусалим след сблъсъци

Израелската полиция затвори през днешния ден достъпа до Площада на джамиите в Стария град на Ерусалим след конфликти сред палестински богомолци и израелските сили на реда, станали след обичайна петъчна молитва, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Мюсюлманският набожен орган, отговарящ за обекта, удостовери, че достъпът до Площада на джамиите е затворен. Там се намира и джамията Ал Акса. Зоната е третото свято място за исляма.

Израелската полиция към този момент не е удостоверила информацията за затварянето на достъпа до зоната, само че удостовери, че е имало конфликти. До тях се е стигнало, откакто хора, стремящи се да провокират безредици, са почнали да хвърлят пиратки по полицията. Полицията е разчистила зоната и е направила арести, само че някои от обвинените са се изплъзнали и са се скрили в джамията Ал Акса.

Кадри, публикувани от религиозния орган, отговарящ за обекта, демонстрират по какъв начин израелските полицейски сили хвърлят сълзотворни гранати, с цел да разпилян палестинците.

Площадът на джамиите, именуван от евреите Храмов рид, се намира в Източен Ерусалим, в палестинската част на града, окупирана и анексирана от Израел. През юли 2017 година решението на Израел да конфигурира детектори на метали за управление на достъпа до площада на джамиите породи неколкоседмични митинги и безредици.

Според електронната версия на локалното издание " Ал Яум ас Сабиа " десетки палестинци са потърпевши през днешния ден в конфликтите с полицията, съобщи ТАСС.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР