Израелската авиация нанася удари по покрайнините на Дамаск, без да

...
Израелската авиация нанася удари по покрайнините на Дамаск, без да
Коментари Харесай

Израел нанася удари по Дамаск, без да навлиза в пространството на Сирия

Израелската авиация нанася удари по покрайнините на Дамаск, без да навлиза във въздушното пространство на Сирия.

Сирийски новинарски източници оповестяват за нов удар на израелските военновъздушни сили. Според оповестени данни израелската авиация, без да навлиза във въздушното пространство на Сирийската арабска република, нанася ракетни удари по столичния район.

В отчетите се споделя, че Противовъздушна отбрана на Сирия отразява офанзивите на израелските военновъздушни сили. Така няколко ракети, изстреляни от израелски самолети, бяха прихванати в небето в покрайнините на Дамаск.

По данни на сирийските медии до момента двама души са ранени в селските региони на няколко десетки километра от сирийската столица.

Министерството на защитата на Израел обичайно не разяснява сходна информация. Междувременно в близкоизточните медии се показва, че израелски самолети нанасят удари по инфраструктурата на проиранските въоръжени формирования край Дамаск. Това е вторият израелски въздушен удар против Сирия през последната седмица.

Прави усещане фактът, че новата офанзива се прави денем. Обикновено военновъздушните сили на ИД правят бомбардировки над сирийски територии в тъмното.

По-рано " Военное обозрение " заяви за провеждането на военни учения " Син флаг-2021 " в Израел. По време на полетите и на маневрите са видяни израелски изтребители F-16 с огромни извънбордови резервоари за гориво. По това време в израелската преса се появи информация, че това е развиване на вероятни полети на дълги дистанции за удар по нуклеарната инфраструктура на Ислямска република Иран. Командването на Израел също остави тези изявления без коментар, като уточни единствено, че ученията са извършени в съдействие с сътрудници от Европа. По-специално самолетите на немските военновъздушни сили, оперираха над пустинята Негев, а немските експерти в същия район осигуриха постоянни и сигурни връзки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР