Израелската армия съсредоточи действията си в Ивицата Газа в южния

...
Израелската армия съсредоточи действията си в Ивицата Газа в южния
Коментари Харесай

Израел подложи на масивен обстрел Хан Юнис в ивицата Газа

Израелската войска концентрира дейностите си в Ивицата Газа в южния град Хан Юнис, който бе подложен на натоварен артилерийски обстрел и въздушни удари. Не стихват боевете и в други елементи на палестинския анклав.

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи, че под прицел са командни центрове и оръжейни депа на " Хамас ". От израелската войска допълниха, че е била унищожена мрежа от тунели в град Газа под една от къщите на локалния водач на ислямското придвижване Яхия Синуар.

Палестински публицист, работещ за телевизия Ал Кудс, и няколко членове на фамилията му са били убити при израелски въздушен удар, засегнал жилището им в Нусейрат. 187 са палестинци са починали при офанзивите на израелската войска през последното денонощие, а общо жертвите до момента са повече от 21 500.

Граждани оставиха над 50 коледни елхи и играчки пред оградата на палестинското посолство в Москва в символ на взаимност към палестинците и митинг против израелските офанзиви в Ивицата Газа. Изложени са и фотоси на жертви на израелската атака, както и QR кодове за начинания в помощ на палестинското население.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън утвърди евентуалната продажба на Израел на 155-милиметрови артилерийски снаряди и належащо съоръжение за над 147 милиона $, като избягна разглеждането й от Конгреса. Блинкън е решил, че е налице изключителна обстановка, която постанова незабавната продажба на това въоръжение. По-рано Вашингтон настоя Израел да сведе до най-малко жертвите измежду цивилното население в Газа и да ограничи мащаба на военните дейности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР