Служебният премиер Димитър Главчев ще инициира среща с министъра на

...
Служебният премиер Димитър Главчев ще инициира среща с министъра на
Коментари Харесай

Казусът с болница Мама и аз: Премиерът изпраща сигнал в ДАНС и прокуратурата

Служебният министър председател Димитър Главчев ще инициира среща с министъра на опазването на здравето в служебния кабинет доктор Галя Кондева, с вицепремиера и министъра на финансите Людмила Петкова, с изпълнителния шеф на болничното заведение по детски заболявания доктор Благомир Здравков и с проф. Иван Литвиненко.

На нея се чака да бъдат разисквани и открити решения на най-належащите проблеми на детското опазване на здравето, оповестява БНР.

Очаква се по-късно от Обществения съвет за създаване на Национална педиатрична болница да показват доклад за активността на Съвета за 2023 година

Главчев аргументира анулираното решение на служебното държавно управление за частната болница " Мама и аз "
Вчера служебният министър председател разгласи, че ще изпрати на ДАНС и прокуратурата сигнал по случая с частната детска болница " Мама и аз " през днешния ден - първият работен ден след празниците.

Президентът Румен Радев акцентира, в свои мнения през последните дни, че страната закъснява с построяването на национална детска болница.

Миналата седмица Министерският съвет утвърди строителството на частна болница " Мама и аз ", само че след публично неодобрение - вложителят се отхвърли от предвижданото детско поделение и промени името на бъдещото здравно заведение.

По този мотив още веднъж стартира полемиката за бъдещето на държавната педиатрия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР