Израелската армия публикува кадри от въздушна атака, при която е

...
Израелската армия публикува кадри от въздушна атака, при която е
Коментари Харесай

Израел е ликвидирал командир на Хамас, отговорен за атаката на 7 октомври

Израелската войска разгласява фрагменти от въздушна офанзива, при която е премахнат един от командирите на " Хамас " - Хаитам Хуаджaри.

Мъжът е пълководец на батальона Шати и е считан за един от отговорниците за смъртоносната офанзива на " Хамас " на 7 октомври.

Хуаджари е упрекван и за това, че е обвързван с активността на " Хамас " под прикритие в болничното заведение " Ал Шифа " в Газа, както и за организирането на голям брой терористични офанзиви против израелски жители.

Под негово командване бойци на групировката са се инфилтрирали на израелска територия, в това число в деня на нападението - 7 октомври.

" Ще продължаваме да преследваме, намираме и отстраняваме всеки пълководец, който тероризира зоната под техен надзор ", се споделя в изказване на представителя на Израелските отбранителни сили Даниел Хагари.

Това е вторият удар против управителен кадър на " Хамас " след прекратяването на примирието.

В събота беше премахнат Уисам Фархат, пълководец на батальона Шеджая, който е считан за водач на офанзивата против кибуца Нахал Оз на 7 октомври.

Над 70 души, множеството от които бойци от близката военна база, бяха убити при боевете. Над 20 души са безследно изчезнали
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР