Израелската армия предупреди, че бойци на Хамас от Газа все

...
Израелската армия предупреди, че бойци на Хамас от Газа все
Коментари Харесай

Израел е изправен пред „дълга, трудна война“ след атаката на Хамас от Газа

Израелската войска предизвести, че бойци на Хамас от Газа към момента се бият в Израел, откакто са проникнали в южните общности и са напуснали оповестява за 250 починали.

Премиерът Бенямин Нетаняху сподели на израелците, че влизат в „ дълга и сложна война “.

Стотици въоръжени мъже нахлуха в Южен Израел, убиха бойци и цивилни и взеха в Газа, съгласно армията, " забележителен брой " заложници.

Израел отговори с въздушни удари.

Повече от 200 души са били убити, съгласно палестински здравни чиновници, а жителите на Газа са получили израелски текстови известия през нощта казвайки им да изоставен домовете си и да се реалокират в центровете на градовете или да намерят леговище в приюти.

Израелският министър председател сподели в известие през нощта, че войната е била „ насилствена против нас посредством убийствена офанзива от страна на Хамас ", а първият стадий щеше да завърши в идващите часове, когато множеството от бойците на израелска територия бяха унищожени. Израел ще възвърне сигурността на своите жители и ще завоюва, добави той.

Израелското държавно управление също сподели, че ще спре доставките на електричество, гориво и артикули за Газа.

Кошмарният сюжет на Израел - въоръжени палестински екстремисти на независимост в южната част на страната - стартира рано в събота, еврейския шабат и празника Симхат Тора.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Въоръжени мъже пробиха периметъра на Газа, нахлувайки в Израел на мотоциклети, парапланери и по море. Говорителят на израелските отбранителни сили (IDF) сподели, че екстремистите наброяват стотици, до момента в който повече от 3000 ракети са били изстреляни в Израел през целия ден.

" Те нападнаха десетки израелски общности и бази на IDF и минаха от врата на врата, къща на къща “, сподели подполковник Джонатан Конрикус.

" Те екзекутираха израелски цивилни невъзмутимо в домовете им и по-късно продължиха да влачат в Газа израелски цивилни и боен личен състав. Говоря за дами, деца, възрастни хора, деактивирано. "

Появиха се тревожни видеоклипове на израелски цивилни, които бягат, спасявайки живота си от фестивал в пустинята, и на дами, които са натоварвани в транспортни средства и отвличани.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР