Израелската армия правилно забави своята операция, не бърза да започне

...
Израелската армия правилно забави своята операция, не бърза да започне
Коментари Харесай

Керемедчиев: Израелската армия разумно забавя сухоземната офанзива! Шенген се отлага за нас

" Израелската войска вярно забави своята интервенция, не бърза да стартира тази сухопътна атака. Дава повече време на палестинците, които в действителност са в капан. " Хамас " от 2006 година са толкоз надълбоко пропити в палестинското общество в линията Газа, могат да оказват напън върху палестинското население и да ги употребяват за жив щит. Много е евентуално " Хамас " да принуди огромна част от тях да останат. "

Това изясни пред БНР Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи и на стопанската система.

40% от популацията на Газа е под 15-годишна възраст. Огромен брой деца и дами ще бъдат оставени в капан сред настъпващата израелска войска и затворената граница с Египет. Египет не бърза да отвори границата си. Бежанска война от 1 милион палестинци значи доста тежък напън, уточни той. По думите му, през бежанските потоци могат да се инфилтрират и бойци на " Хамас ".

Египет е подложен пред тежък проблем – да поддържа палестинците, само че и да отбрани националната си сигурност, съобщи Керемедчиев.

Тази година растежът на мигрантските потоци към Европа е невиждан. И преди военния спор в Газа натискът по европейските граници беше доста сериозен, посочи още Милен Керемедчиев. Той е безапелационен, че би трябвало да сме подготвени за увеличение на бежанския поток. 

" Не споделям ентусиазма на министъра на защитата да задели 50 военнослужещи за спомагателна защита на нашата граница. Натискът ще бъде доста по-силен. Ако до момента е имало към 1500 опита дневно, те могат да станат в пъти повече сега, в който тези бежанци тръгнат към Европа. А те ще тръгнат, рано или късно ", разяснява Керемедчиев в предаването " Преди всички ". 

Според него като резултат в идните европейски избори крайнодесните и националистически партии ще бъдат по-силни.

Тепърва ще виждаме доста дрязги в опазването на европейските и най-много на шенгенските граници. Разширяването на Шенген още веднъж ще се отсрочи, изрази мнение Милен Керемедчиев.

" Ние няма да влезем в Шенген като пълноправна страна членка до края на годината. Трябва незабавно да се върнем към другото предложение – за поетапно влизане в Шенген, да оставим сухопътните граници за идващ стадий. Пълноправното участие в Шенген сега не е допустимо. "

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР