Израелската армия обяви, че е поразила 150 подземни цели в

...
Израелската армия обяви, че е поразила 150 подземни цели в
Коментари Харесай

Израелската армия нанася удари по подземната мрежа на “Хамас“

Израелската войска разгласи, че е " поразила 150 подземни цели " в северната част на Ивицата Газа по време на интензивни бомбардировки през нощта, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес.

Израел счита, че палестинското ислямистко придвижване управлява и провежда интервенциите си от гигантска мрежа от подземни тунели.

" През нощта изтребители на ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана-бел.ред.) нанесоха удари по 150 подземни цели в северната част на линията Газа, в това число тунели, употребявани от терористите, подземни бойни обекти и друга подземна инфраструктура. Няколко терористи на ЮХамас " бяха убити ", се споделя в официалното съобщение, оповестено след нощта на интензивни израелски въздушни удари против палестинската територия.

Армията оповестява също, че е умъртвила чиновник на " Хамас ", който е отговарял за " моторни парапланери, безпилотни самолети, съоръжение за разкриване и противовъздушна защита ". " Асем Абу Ракаба е взел участие в организирането на клането на 7 октомври в селищата, граничещи с линията Газа ", прецизира се в изказването. Освен това той е " управлявал терористите, проникнали в Израел с моторни парапланери, и е отговарял за нападенията с дронове против постовете за наблюдаване на ЦАХАЛ ".

Журналисти на Агенция Франс Прес, намиращи се в региона, удостоверяват, че израелските бомбардировки в Ивицата Газа са траяли и през нощта. Засега няма данни за жертви, само че медицински източници от палестинската територия са декларирали, че се притесняват от огромен брой жертви и обилни вреди вследствие на бомбардировките.

Макар че " Хамас " не може да се мери с софтуерната трудност на израелската войска, бойната формация разполага с едно доста извънредно преимущество -огромна мрежа от секрети подземни тунели.

Откакто през 2014 година Израел стартира да осъзнава цялостните мащаби на лабиринта, страната похарчи над 1 милиард $ за създаване на подземна преграда по 60-километровата си граница с Ивицата Газа и още стотици милиони долари за система за разкриване на строителството на нови тунели - ограничения, които назова " Желязна стена ".Повече за тайните тунели на " Хамас " под Газа научете.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР