Израелската армия обвини ислямисткото движение Хамас в петък, че използва

...
Израелската армия обвини ислямисткото движение Хамас в петък, че използва
Коментари Харесай

Израел: Хамас са превърнали болница в Газа в щит за своите тунели и оперативни центрове

Израелската войска упрекна ислямисткото придвижване " Хамас " в петък, че употребява основната болница в Газа като щит за своите тунели и оперативни центрове, предава " Ройтерс ".

" Хамас " трансформира лечебните заведения в командни и контролни центрове и убежища за терористите и командирите на " Хамас ", сподели контраадмирал Даниел Хагари, основен боен представител на Израел, на конференция, написа

Той сподели фотоси, диаграми и аудиозаписи, за които сподели, че демонстрират по какъв начин " Хамас " употребява болничната система и по-специално болничното заведение Ал Шифа, с цел да скрие разнообразни командни пунктове и входни точки в обширната мрежа от тунели под Газа.

" Терористите на " Хамас " работят вътре и под болница Шифа и други лечебни заведения в Газа ", сподели той.

Служителят на " Хамас " Езат Ел-Решик, член на политическото бюро на придвижването, сподели в Telegram: " Няма същинска основа за това, което беше обявено от представителя на вражеската войска ", обвинявайки Израел в разпространяване на неистини като " въведения към осъществяване на нова кръвопролитие против нашия народ ".

Коментарите пристигнаха, когато израелските сили се събраха отвън Газа и направиха набези в анклава в подготовка за предстояща наземна атака в отговор на смъртоносната офанзива на " Хамас " против Израел, която умъртви към 1400 души.

Оттогава израелски самолети и артилерия са обстрелвали анклава, унищожавайки огромни площи и убивайки повече от 7000 души, съгласно данни на министерството на опазването на здравето в Газа.

Не беше допустимо да се ревизират изказванията на Хагари. Израелската войска постоянно упреква " Хамас ", че базира лидерски и оперативни центрове в жилищни региони или към учебни заведения или лечебни заведения.

Служители на Организация на обединените нации приканиха за пауза в боевете, с цел да се даде опция на помощ в анклава, където са разселени повече от 1 милион души, и предизвестиха, че може да се наложи да преустановят интервенциите си, в случай че няма доставки на гориво.

Израелски чиновници обявиха, че " Хамас " има обилни ресурси от горива, които употребява за личните си интервенции.

" В лечебните заведения в Газа има гориво и " Хамас " го употребява за своята терористична инфраструктура ", сподели Хагари.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР