Израелската армия е ликвидирала старши разработчик на оръжия на Хамас

...
Израелската армия е ликвидирала старши разработчик на оръжия на Хамас
Коментари Харесай

Израел ликвидира топ оръжеен разработчик на Хамас

Израелската войска е ликвидирала " старши разработчик на оръжия на " Хамас " при въздушен удар против линията Газа, оповестява " Ал Арабия ".

" Израелските отбранителни сили не престават да работят в линията Газа, с цел да убиват терористи и да насочват самолетите да нападат терористична инфраструктура. Въз основа на разузнаването на Израелската организация за сигурност и Израелските отбранителни сили, изтребител ликвидира Мохсен Абу Зина - началник на индустриалния отдел за оръжия на " Хамас ", показват от израелската войска.

Допълва се, че Мохсен Абу Зина е един от водещите разработчици на оръжия на " Хамас " и е бил експерт в създаването на стратегически оръжия и ракети, употребявани от терористите на палестинската формация.

Освен това израелските отбранителни сили са локализирали терористична клетка, която е възнамерявала да ги обстрелва с противотанкови ракети, и са насочили аероплан, който е поразил клетката и е умъртвил няколко терористи.

Отделно, израелската войска заяви, че е ударила " терористичните цели "  на ливанската милиция " Хизбула ".

" В отговор на стрелбата от Ливан по-рано през днешния ден, изтребители на израелските отбранителни сили поразиха терористични цели на " Хизбула ". Сред тях бяха оръжеен комплекс, пускови установки и няколко други обекта, в които бяха ситуирани софтуерните средства на " Хизбула ", се показва в изказване.

Израел бомбардира линията Газа след нападението на " Хамас " преди месец, когато бойците на палестинската групоровка убиха 1400 души и взеха 240 души за заложници.

По данни на здравните управляващи в Газа при израелското нахлуване са загинали над 10 000 палестинци, в това число към 4100 деца.

И Израел, и " Хамас " отхвърлиха апелите за преустановяване на сраженията. Израел упорства първо да бъдат освободени заложниците, докато " Хамас " отхвърля да ги освободи или да спре да се бие, до момента в който Газа е подложена на офанзиви.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР