Израелската армия е идентифицирала още хора, за които се смята,

...
Израелската армия е идентифицирала още хора, за които се смята,
Коментари Харесай

Израел: Хамас държи най-малко 229 заложници в Газа

Израелската войска е идентифицирала още хора, за които се счита, че са държани за заложници от " Хамас " в Газа, съобщи ДПА.

Семействата на 229 заложници са били известени до през днешния ден, сподели представителят на израелската войска Даниел Хагари. Очаква се броят на заложниците да нарасне още, уточни представителят.



Според израелски представители най-младият заложник е деветмесечно бебе, а най-възрастният е на 85 години.

Четирите заложнички, освободени от " Хамас ", не са включени в тези данни, заяви израелската войска. Според израелските сили за защита измежду заложниците има жители на 25 страни.

Бойците на " Хамас " започнаха координирани офанзиви против Израел на 7 октомври, нападайки гранични уреди и извършвайки всеобщи убийства на цивилни. Повече от 1400 души бяха убити при офанзивите.

Почти три седмици след нападенията близо 100 души остават в неопределеност, съобщи говорителка на израелското държавно управление. Идентифицирането на жертвите е затруднено, защото доста от телата са обезобразени. Хагари сподели, че измежду убитите са и 310 израелски бойци.



Израелската войска заяви също, че е атакувала повече от 200 цели в линията Газа през миналите 24 часа, в това число тунели, употребявани от бойците на " Хамас ", както и оперативни щабове и площадки за изстрелване на ракети.

Израелските сили за защита показаха, че измежду убитите при израелски удари десетки членове на " Хамас " е и Мадхат Мубашар, почитан пълководец на ислямистката формация, обвързван с няколко бомбени и снайперистки офанзиви против израелски военни и цивилни.

Израелски дрон се е разрушил нощес в линията Газа, заради " техническа щета ". Израелската войска заяви, че няма заплаха от дрона да бъде извлечена поверителна информация, само че добави, че случаят се проверява.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР