Израелската армия атакува отново позиции проиранското шиитско движение Хизбула в

...
Израелската армия атакува отново позиции проиранското шиитско движение Хизбула в
Коментари Харесай

Израел нанесе нови удари по цели на Хизбула в Ливан

Израелската войска нападна още веднъж позиции проиранското шиитско придвижване Хизбула в Ливан, заяви тя, без да даде повече детайлности, съобщи ДПА.

Някои снаряди са паднали по краищата на открити полета покрай границата, споделиха ливански източници от региона на сигурността.

Преди това израелската войска заяви, че " терористи " са изстреляли от Ливан противотанкова ракета по израелски пограничен регион. Въоръжените сили на Израел дали отговор с артилерийски огън. Атакувана е и терористична инфраструктура на Хизбула, добави израелската войска.

След нападението на палестинската ислямистка организация " Хамас " против Израел и израелските контраатаки против линията Газа, по израелско-ливанската граница постоянно има произшествия, което буди опасения, че е допустимо да се стигне до още по-голямо повишаване на напрежението, отбелязва ДПА.

При боевете през последните дни починаха 13 бойци на Хизбула, заяви пресслужбата на организацията.

По-рано ливанската телевизия " Ал Маядин " заяви, че Израел е нанесъл въздушни удари по две села в Южен Ливан в ранните часове на днешния ден, съобщи Ройтерс.

Израелските ракети са били изстреляни по Кафър Шуба и по региона на Одайсех, добави телевизионният канал, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР