Израелка беше застреляна при нападение срещу кола в южната част на Западния бряг

...
Израелка беше убита, а мъж тежко ранен, когато колата им
Коментари Харесай

Израелка беше убита, а мъж тежко ранен, когато колата им беше простреляна южно от Хеброн в окупиран Западен бряг, твърдят служители.

Съобщава се, че две дузини куршума са били изстреляни от преминаващо превозно средство на магистрала близо до селището Бейт Хагай.

Жената е наречена Батшева Нагари. Момиче, което също е било в колата, за което се твърди, че е нейната дъщеря, е невредимо.

Израелската армия каза, че нейните войници преследват заподозрените и че са блокирани пътищата създадени в района.

Палестинските медии съобщиха, че са обкръжили Хеброн и разпитват палестинци, които се опитват да влязат или напуснат града.

Г-жа Нигри е била майка на три деца и учителка в детска градина, която е живяла в Бейт Хагай, според израелските медии.

Тя и нейният шестгодишната дъщеря е била закачена до дома им от мъжа, шофирал колата, се казва в докладите.

Палестинската въоръжена групировка Хамас похвали нападението, като го нарече "естествен отговор" на изграждането на израелски селища на Западния бряг.

Това идва на фона на нов скок в насилието на Западния бряг.

В събота израелец и синът му бяха застреляни от заподозрян палестински стрелец на автомивка близо до северното село Хувара.

В петък израелските сили застреляха 15-годишно палестинско момче в главата в окупирания Източен Йерусалим, оставяйки го тежко ранено. Полицията твърди, че той се е опитал да хвърли бензинова бомба по време на акция в района на Силван.

На друго място този ден видео показва очевидно невъоръжен палестински мъж, за когото се твърди, че страда от психични проблеми, и е прострелян в крака от израелски войници по време на протест близо до разделителната бариера на Израел в Калкиля.

Имаше десетки набези на израелската армия в палестински градове тази година, както и насилие от израелски заселници, насочено към палестински домове и палестински атаки срещу израелци,

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР