Израел започна днес кампания за серологични тестове за коронавирус от

...
Израел започна днес кампания за серологични тестове за коронавирус от
Коментари Харесай

Израел започва тестване на децата от 3-годишна възраст за коронавирус

Израел стартира през днешния ден акция за серологични проби за ковид от 3-годишна възраст нагоре, с цел да изследва развиването на антитела от неимунизираните деца в навечерието на новата образователна година.

Въпреки нараствания брой на болестите в страната поради новия вид Делта, израелското държавно управление желае да избегне отсрочване на началото на образователната година, планувано за 1 септември, съобщи Българска телеграфна агенция.

Израел стартира имунизации на деца над 12 години, а тази акция от серологични проби е ориентирана към децата сред 3 и 12 години. Според министерството на образованието тези проби ще разрешат да се изследва развиването на антитела от тези деца, в случай че към този момент са били инфектирани. Децата, които са развили задоволително антитела, няма да бъдат принуждавани да се изолират, в случай че са в контакт със инфектиран. Така ще се лимитират проблемите в учебните заведения.

В официално съобщение на кметството на Ерусалим кметът Моше Леон приканва родителите да доведат децата си за този безвъзмезден 15-минутен тест, който се прави посредством убождане на пръста.

Кампанията от проби се организира взаимно от министерствата на опазването на здравето и обучение дружно с израелската войска.

Пилотна стратегия измежду ултраортодоксалната общественост предходната седмица откри, че съвсем всяко пето дете има антитела.

Общо над 970 000 случая на болест са регистрирани в Израел, от които над 6700 са завършили със гибел.

Над 5,4 милиона души са получили две дози ваксина против КОВИД-19, което съставлява 58% от популацията. Около 1,2 милиона са получили и трета доза.

Страната първа стартира още в средата на декември огромна имунизационна акция, която разреши броят на инфекциите да намалее фрапантно. Случаите на болест обаче започнаха да се усилват от последните седмици с разпространяването на разновидността Делта при неимунизираните възрастни, само че и измежду хората, имунизирани с две дози преди повече от шест месеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР