Израел твърди, че неговите бойни самолети са ударили цели на

...
Израел твърди, че неговите бойни самолети са ударили цели на
Коментари Харесай

Израелски самолети удариха Южен Ливан след атака на Хизбула

Израел твърди, че неговите бойни самолети са блъснали цели на Хизбула в Южен Ливан, откакто приближаваща противотанкова ракета рани израелци покрай границата.

Израелската войска в неделя заяви, че „ доста цивилни са били ранени “ при удара с противотанкови ракети покрай село Довев, единствено на 800 метра (0,5 мили) от границата с Ливан.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла. Палестинците в Ливан са разочаровани, че Хизбула няма да ескалира Анализ: Колко дълго Насрала на Хизбула ще се сдържа против Израел? Семейство, в това число три деца, убити при израелска офанзива в Южен Ливан Снимки: За да берат реколтата от маслини, фермерите в Южен Ливан смело израелски огън завършек на списъка

Израелската електрическа корпорация съобщи, че ракетата от Ливан е „ блъснала чиновници “, които са били в Довев, с цел да ремонтират електропроводи, свалени от предходни удари.

Подкрепяната от Иран формация Хизбула пое отговорност и сподели, че е стреляла по израелски екип, конфигурирал „ устройства за подслушване и шпиониране “ покрай границата.

След офанзивата на Хамас на 7 октомври, последвана от офанзивата на Израел против Газа, Израел също си разменя огън с въоръжени групи в Южен Ливан съвсем всекидневно.

Израел е умъртвил повече от 11 000 души – 74 % от тях дами и деца – до момента в който нападението в Газа принуждава разселването на 1,7 милиона души през последните пет седмици.


В допълнение към Хизбула, ливанският клон на Хамас също предприе офанзиви в Южен Израел през последните седмици.

Израелската войска сподели, че 15 ракети са били изстреляни към Северен Израел от Ливан в неделя, като четири са били прихванати от система за противоракетна защита.

Ливанският клон на Qassam Brigades пое отговорност за офанзивите, ориентирани към израелските градове Хайфа, Нахария и Шломи в отговор на „ кланета и експанзия “ в Газа. Израелски медици споделиха, че минимум 10 души са ранени.

Трансгранични офанзиви от Ливан са умъртвили минимум шестима израелски бойци и двама цивилни, съгласно армията и парамедиците.

Израелските водачи предизвестиха Хизбула да не подхваща пълномащабно нахлуване против Израел, заявявайки, че може да претърпи сходна орис на обсадената Газа, в случай че влезе във войната.

Израел и Хизбула водиха едномесечна война през 2006 година


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР